Тузи: Туча 50 гимназијалаца због вере

С. Ђ.

25. 03. 2013. у 21:40

У дворишту Гимназије „25. мај“ у Тузима масовна туча око 50 ученика католичке и муслиманске вероисповести, два ђака лакше повређена

ПОДГОРИЦА - У дворишту гимназије „25. мај“ у Тузима у понедељак око 12.30 дошло је до масовне туче ученика од првог до четвртог разреда, у којој су два ђака лакше повређена. Са једне стране у тучи су учествовала деца муслиманске а са друге католичке вероисповести.

Мотив сукоба педесетак гимназијалаца за сада није са сигурношћу утврђен, а полиција испитује могућност да је реч о верској нетрпељивости изазваној недавним сукобом мештана Диноша. Према сазнањима из полиције, један број ученика већ је испитан док ће други бити доведени на разговор током дана.

Поуздано сазнајемо да је туча гимназијалаца могла имати веће размере, али је спречена реакцијом полиције. Они су сазнали да би могло доћи до сукоба између ученика муслиманске и католичке вероисповести због чега је полиција на терен послала и инспектора за малолетнике и одређени број „плаваца“. Повређени ученици су након прегледа и указивања помоћи пуштени на кућно лечење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Predivoje

25.03.2013. 22:36

Ma dajte, igraju se deca... Kad smo govorili da ce ova vatra nastaviti da gori, nas su optuzivali da smo nacionalisti, fasisti, nacisti... A ono se samo deca malo igraju. Igrace mecka, sto nije uteha, ali i pred vasom kucom gospodo. Nego, smucice se nama, pa ce onda mecka da bude preparirana ili na zidu ili na podu.

baunti

25.03.2013. 23:11

Evo zasto nisam vjernik. Jos jedan dokaz da vjerska ubjedjenja nadilze osjecaj nacionalne pripadnosti, sto se i kod nas pokazalo kao tacno. Od jednog naroda tri vjere napravise tri naroda, pa sada i cetiri - za manje od 100 godina. Kod Albanaca ce tek da dodje do pucanja po tim savovima.

Aleksandar69

26.03.2013. 00:29

@baunti - To sto je neko iste nacionalnosti a razlicite konfesije,ne mora znaciti da ne moraju ziveti u neslozi i mrznji.To je vec kulturolosko i sve drugo pitanje a ponajmanje veroispovesti .