Парада за први рођендан дечака који је остао без родитеља у пуцњави: Подршка Ел Паса малом Полу

Танјуг

уторак, 26. 05. 2020. у 11:28

Парада за први рођендан дечака који је остао без родитеља у пуцњави: Подршка Ел Паса малом Полу

Фото Printscreen Youtube

Стотине грађана Ел Паса у америчкој савезној држави Тексас окупило се на паради како би прославили први рођендан Пола Гилберта Анконда, бебе чији су родитељи убијени у масовној пуцњави у Волмарту

Стотине грађана Ел Паса у америчкој савезној држави Тексас окупило се на паради како би прославили први рођендан Пола Гилберта Анконда, бебе чији су родитељи убијени у масовној пуцњави у Волмарту, у августу прошле године.

Пол је имао два месеца када су његови родитељи погинули штитећи га од нападача, који је тада у Волмарту, у америчком граду на граници са Мексиком, убио укупно 23 људи.

За викенд је дечак напунио годину дана, јавља ЦНН, а стотине грађана је учествовало у паради како би прославили његов рођендан.

"Желели су да га подсете да није сам и да га сви у Ел Пасу подржавају", рекла је његова бака.

Мотоциклиста који је учествовао у паради рекао је за локалну телевизију да су грађани Ел Паса желела да направе добру прославу за дечака, будући да нема родитеље и да је након пуцњаве ујединио целу заједницу.

Дечакови рођаци су у августу рекли да је његова мајка, Џордан, покушала да га заштити својим телом када је убијена, док је његов отац Андре покушао обоје да их заштити.

"Нападач је желео да убије Џордан. Андре је стао испред ње, погодили су га меци, прошли кроз њега и погодили и Џордан...".

У пуцњави у Волмарту убијено је 23 људи, а осумњичени Патрик Крусиус налази се у затвору и оптужен је, између осталог, за злочин из мржње и тешко убиство.

Он је уочи масовног убиства поставио на интернет документ који је садржао националистичке, расистичке и антисемитске ставове и у којем је оптужио Латиноамериканце и Американце прве генерације за одузимање посла и мешање култура у САД.


Коментари (1)