Туск добио писмо Џонсона о одлагању Брегзита

Танјуг

19. 10. 2019. у 22:54

Туск добио писмо Џонсона о одлагању Брегзита

Борис Џонсон / Фото ЕПА

Борис Џонсон је званично затражио од ЕУ да одложи Брегзит, али је истовремено послао и писмо у ком истиче да се лично томе противи. Председник Европског савета Доналд Туск потврдио да сада следе консултације

Председник Европског савета Доналд Туск потврдио је да је из Лондона стигао захтев о одлагању Брегзита, наводећи да сада следе консултације са лидерима ЕУ.

"Захтев за продужење је управо стигао. Сада ћу започети консултације са ЕУ лидерима о томе како ће се реаговати", написао је Туск на Твитеру.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КЉУЧА У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ: Десетине хиљада људи на улицама Лондона, желе нови референдум, исмевају политичаре (ФОТО / ВИДЕО)


Борис Џонсон је званично затражио од ЕУ да одложи Брегзит, али је истовремено послао и писмо у ком истиче да се лично томе противи.

Према наводима "Сандеј тајмса", Џонсон је ЕУ послао непотписано писмо тражећи одлагање Брегзита.

Укупно је, како се наводи, послао три документа - фотокопију нацрта текста закона према којем је дужан да затражи одлагање, пропратно писмо које је написао службеник наводећи да је Џонсон био приморан да пошаље писмо, као и поруку Џонсона у којој истиче да не жели било какво продужење рока, преноси Ројтерс.

Британски посланици гласали су раније данас за предлог којим се повлачи подршка споразуму о Брегзиту Џонсона док он не буде формално ратификован, а тај корак обавезао је британског премијера да затражи од ЕУ одлагање Брегзита.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Goran ali ne Bot

20.10.2019. 01:15

Onaj ko zna kako funkcioniše Engleska i Velika Britanija nije mnogo iznenađen ovim. Kraljica je dala zeleno svetlo za bregzit i bez sporazuma. Time je i definitivno okončana saga o izlasku. Pošto je nakon toga preko noći postignut sporazum koji nije po meri Engleza iz tvrde bregzit linije oni su eliminisao sporazum otkazivanje podrške. Engleska je donela odluku. Izlazi iz EU i to je to. A kad izadju moraće EU da se dogovara jer nema drugog izbora. I tada će položaj EU biti mnogo slabiji.

Мица Хаубица

20.10.2019. 15:00

Ове тактике одлагања имају само једну сврху. Слабљење оних који се залажу за интересе Британије. То више није борба за сопствена политичка уверења. Намера је поткопати сваки траг демократије за визију социјалистичке уједињене Европе под владавином елитистичких бирократа.