Северна Кореја: Нема преговора док САД не промене политику

Танјуг

06. 10. 2019. у 17:52

Северна Кореја: Нема преговора док САД не промене политику

Фото Тањуг-АП

Министарство спољних послова Северне Кореје оптужило је САД да покушавају да обману јавно мњење и да шире "потпуно неосновану причу да су обе стране отворене за поновни састанак"


Северна Кореја саопштила је данас да неће поново преговарати са САД док Вашингтон не одустане од "непријатељске политике" према Пјонгјангу.

Министарство спољних послова Северне Кореје оптужило је САД да покушавају да обману јавно мњење и да шире "потпуно неосновану причу да су обе стране отворене за поновни састанак", преноси АП.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нуклеарни преговори САД и С. Кореје: Крах или ипак не?

Претходно је, наиме, Стејт департмент саопштио да су две делегације у Стокхолму имале "добре разговоре", иако је севернокорејски преговарач објавио да су нуклеарни преговори на радном нивоу између Северне Кореје и САД у Стокхолму прекинути.

У саопштењу севернокорејског министарства наводи се да су преговори у Стокхолму показали да "они немају политичку вољу да побољшају односе Северне Кореје и САД и да могу да злоупотребе билатералне односе" за сопствене интересе.

Севернокорејско министарство додаје да политика САД "прети безбедности" Северне Кореје и отежава права на постојање и развој њеног народа.

Портпарол Стејт департмента Морган Ортагус навео је у саопштењу да ранији коментари севернокорејске делегације "нису одраз садржаја или духа разговора који су трајали осам и по сати".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)