ФАРАЖ ПРЕДВИЂА ИЗДАЈУ И ХАОС: Џонсон губи у парламенту, Брегзит се одлаже, остају две опције

Танјуг

16. 09. 2019. у 11:26

ФАРАЖ ПРЕДВИЂА ИЗДАЈУ И ХАОС: Џонсон губи у парламенту, Брегзит се одлаже, остају две опције

Најџел Фараж / Фото: Танјуг-АП

Лидер британске Странке за Брегзит рекао да је излазак Британије из ЕУ 31. октобра, доведен у питање јер политичка елита у Лондону планира да "изда" референдум из 2016.
Излазак Британије из Европске уније поново ће бити одложен јер ће покушај премијера Бориса Џонсона да склопи последњи договор са Бриселом парламент одбити, изјавио је лидер британске Странке за Брегзит Најџел Фараж.

Прочитајте још: ШКОТСКИ СУД: Незаконита Џонсонова одлука о суспензији

Фараж је рекао да је излазак Британије из ЕУ 31. октобра, доведен у питање јер политичка елита у Лондону планира да "изда" референдум из 2016, када је Велика Британија гласала 52-48 за излазак из ЕУ.

Прочитајте још: Џонсон шаље посланике кући

Према његовим речима, земља налази у највећем сукобу након грађанског рата у 17. веку и Џонсон ризикује да уништи своју Конзервативну странку покушајима да поново подгреје неуспешни споразум о изласку своје претходнице Терезе Меј.

"Дакле, нећемо отићи 31. октобра и тада смо заиста у неистраженим водама - да ли ће парламент наметнути други референдум или ћемо имати опште изборе, стварно не знам", рекао је Фараж у интервјуу за Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

srecko

16.09.2019. 17:54

Uvek neka slucajnost moze da prevrne referendum naopako .Siguran sam da u vreme kada je trebao da se odrzi referendum Sva svetska zvona su emitovala i pisala o haosu na granici Francuske i Britanije .Upravo ta "DZUNGLA Emigranata je odnela ogroman broj glasova za izlazak .Ako bi se referendum ponovio sansa za izlazak ne bi postojala.To znaju i Britanski vrapci