САМИТ РУСКОГ И ФРАНЦУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Путин хеликоптером, Макрон џентлмен-гостима препустио хлад

Танјуг

уторак, 20. 08. 2019. у 00:16

САМИТ РУСКОГ И ФРАНЦУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Путин хеликоптером, Макрон џентлмен-гостима препустио хлад

Фото Танјуг / АП

У месташцу Борм-ле-Мимоз, где се тврђава налази, је било 32 степена, а Макрон је прилико дочека руске делегације показао џентлменске манире уступивши гостима хлад, док је сам седео на сунцу

Председник Русије Владимир Путин допутовао је до тврђаве Брегансон, где се налази летња резиденција француског лидера Емануела Макрона, хеликоптером из Марсеја, а приликом обраћања медијима није пропустио прилику да се захвали француском колеги што га прима на тако дивном месту.


"Још из хеликоптера смо могли да видимо колико је леп овај део Француске“, рекао је Путин и захвалио Макрону на гостопримству.


У месташцу Борм-ле-Мимоз, где се тврђава налази, данас је било 32 степена, а Макрон је прилико дочека руске делегације показао џентлменске манире уступивши гостима хлад, док је сам седео на сунцу.


То није промакло ни Путину, који је рекао:


"Макрон је толико љубазан да је целу нашу делегацију сместио у хлад а он сам и његова делгација су на сунцу.“


Путин је, како преносе руски медији, Макроновој супрузи Брижит поклони букет ружа.


Макрон је позвао руског лидера у своју летњу резиденцију на Азурној обали, на састанак и вечеру, само неколико дана пре почетка самита Г7 у француском граду Бијарицу, којем би требало да присуствује и амерички председник Доналд Трамп.