Шеф румунске полиције Јоана Буду добио је отказ од министра унутрашњих послова због низа грешака које су починили његови подређени који нису успели да спасу живот девојци чији су родитељи пријавили њен нестанак.


"Предложио сам смену шефа полиције и префекта одељења у (граду) Олту (...) јер су потребне драстичне мере", рекао је касно у петак увече министар Николае Мога.


Истражитељи су јутрос саслушачи 65-годишњака осумњиченог за убиство, наводе медији.


Седамнаестогодишњу Александру отео је возач аутомобила у среду док је стопирала на путу кућиу месту Добрословени, на југу Румуније, саопштила је полиција. У четвртак ујутро три пута је успела да позове хитни број 112 и дала полицији податке о месту где је држана.


По рођацима Александре, полиција је случај узела олако и није интервенисала све док није било касно.


Пошто је извршила претрагу на три погрешне адресе, полиција је коначно нашла кућукоју је девојка описала, више од дванаест сати после њених телефонских позива. Затим су тражили налог за претрес и чекали до зоре пре уласка у ту кућу.


Прошло је деветнаест сати од последње комуникације са Александром када су истражитељи у кући открили "људске остатке", који се морају анализирати, као и накит девојке, наводи полиција.


"Потребне су оставке свих који су погрешно водили овај случај," изјавио је председник Румуније Клаус Јоханис.


По полицији, друга девојка, чији су родитељи пријавили њен нестанак пре три месеца у истом подручју, могла је бити жртва истог осумњиченог.