САД: Најмање шест жртава торнада

Танјуг

24. 12. 2015. у 10:05

САД: Најмање шест жртава торнада

YouTube

У низу торнада који су јуче погодили неколико држава у САД, најмање шест људи је погинуло, а неколико десетина је поврђено. Бројне куће су оштећене, а има и оних које су сравњене са земљом

Најмање шест људи је погинуло, а неколико десетина је повређено у олујама и торнадима који су захватили источни део Сједињених Америчких Држава, саопштили су данас званичници и напоменули да се очекује да ће се број жртава повећати.

Како је навела агенција за управљање ванредним стањем у Мисисипију, најмање 40 особа је повређено широм земље.

У низу торнада који су јуче погодили неколико држава у САД, куће су озбиљно оштећене, а неке су сравњене са земљом, док се најмање две особе воде као нестале, преноси агенција АФП.

Најмлађа жртва је седмогодишњи дечак из Мисисипија који је настрадао након што је торнадо подигао аутомобил у коме се он налазио, навеле су телевизијске станице АБЦ и НБЦ.

Међутим, како наводи Национална служба за временску прогнозу која је издала неколико упозорења због лоших услова, опасност није прошла, а још јачи торнадо прети областима у Тенесију, Алабами, Кентакију и Мисисипију.

Како је саопштено јуче на телевизији АБЦ, скоро 70 милиона људи живи у областима у којима су олује и снажни торнадо најављени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације