Немица осуђена на 10 месеци затвора због порицања холокауста

Taнјуг

13. 11. 2015. у 22:39

Немица осуђена на 10 месеци затвора због порицања холокауста

Урсула Хавербек YouTube

Познати агитатор неонацизма 87-годишња Урсула Хавербек из Немачке осуђена је због негирања холокауста и изречена јој је казна од 10 месеци затвора
БЕРЛИН - Познати агитатор неонацизма 87-годишња Урсула Хавербек из Немачке осуђена је због негирања холокауста и изречена јој је казна од 10 месеци затвора.

Лист "Билд" је јавио данас да ће се Хавербек у четвртак жалити суду у Хамбургу, пренео је АП.

Хавербек је раније ове године оптужена након што је дала изјаву, везану за суђење бившем есесовцу Оскару Гренингу, да Аушвиц није био логор смрти.

Када је на суђењу у Хамбургу рекла судији да докаже да је Аушвиц био логор смрти, судија је рекао да не може да дискутује с неким ко не може да прихвати чињенице и додао "такође не треба да вам доказујем да је Земља округла".

Бивши официр нацистичке јединице СС, Оскар Гренинг (94) раније ове године пред судом у Немачкој осуђен је на четири године затвора према 300.000 тачака оптужнице за саучесништво у убиству Јевреја током његове службе у логору Аушвиц.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Zoran1

13.11.2015. 23:06

Da on a police istinu nije dobro a ni lepo ali u demokratiji sloboda govora cak i takvim mora biti dozvoljena ili tu demokratija ne zivi. Politicka korektnost je samo umna diktatura pod maskom.