Камиони са 100 тона злата закопани западно од Москве?

Танјуг

08. 09. 2015. у 19:01

Један немачки инжењер тврди да је пронашао шлепер са 100 тона злата, сребра и драгог камења који су закопани у близини једног села југозападно од Москве

Камиони са 100 тона злата закопани западно од Москве?

Илустрација

Један немачки инжењер тврди да је пронашао шлепер са 100 тона злата, сребра и драгог камења који су закопани у близини једног села југозападно од Москве.

Неименовани инжењер рекао је да користи георадар како би пронашао локацију камиона на које је натоварено благо Смољенске банке, коју су совјетске снаге током Другог светског рата испразниле како би спречиле нацисте да је опљачкају.

Немачки таблоид „Билд“ јавио је јуче ујутру у вести са фотографијом:

„Човек је инжењер и преко свог адвоката је поручио да је открио нестали камион ризикујући сопствени живот“.

По његовој изјави, све камионе је преузела совјетска тајна служба. После спаљивања папирног новца и уметничких дела возила су закопана у рудницима у близини Вјазме, а онда су рударска окна минирана.

„У камионима је наводно 100 тона злата“, пренео је „Билд“ изјаву неименованог човека који је наводно рекао да је укупно шест камиона сакривено у два окна која су удаљена једно од другог неколико миља и налазе се на дубини од 15 до 17 метара.

„Билд“ пише да овај човек намерава да наредних дана јавности представи „доказе“ о постојању „златних камиона“.

Занимљиво је да се ова вест појавила врло брзо након прошлонедељне приче о чувеном нацистичком „златном возу“ који је наводно, натоварен благом, откривен у напуштеном тунелу.
(Извор: sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Šicer

08.09.2015. 19:35

a jel taj nemac zna gde je nemacki voz pun zlata iz drugog svetskog rata što ga je njegov deda natovario jevrejskim i ruskim zlatom ,

volf mesing(albanac)

08.09.2015. 20:44

ajde/oko vjazme?'pa tamo je sve rskopano uzduz i popreko cak i do smoljenska i da niko nista nije nasao?ali taj kamion bi spasao rusiju od defola!kopajte rusi kopajte!

samo onako

09.09.2015. 05:01

ma cista nacisticka propaganda hocete reci da je staljin sklonio stotinu tona zlatata a da za to nije znao ispred kgb i ostalih poverljivih drzavnih ljudi da takvo nesto nestane pa na kraju oni su dobili rat i samo su ga sakrili a normalno posle pobede zna se gde je tito je karadjordjevicevo zlato prisvojijo kao licno svoje i sad se sudi srbija sa titovom rodbinom oko tudjeg

Аца

09.09.2015. 22:58

ко о чему, Немци о туђем злату. Има ту нечега..