Душанку (67) убио у одводу за фекалије у штали, а Светозара (90) удавио у тоалету: Далибор (37) осуђен на 30 година робије због зверског мучења и убистава

Новости Онлине/ В. Ђ.

уторак, 03. 03. 2020. у 14:23

Душанку (67) убио у одводу за фекалије у штали, а Светозара (90) удавио у тоалету: Далибор (37) осуђен на 30 година робије због зверског мучења и убистава

Фото: Фејсбук

После злочина обавио је преметачину куће и ту је нашао 1.500 евра, који су, касније, и пронађени код њега
ЗАЈЕЧАР – Одлуком Апелационог суда у Нишу, Далибор Предић (37), из борског села Слатина, осуђен је, правоснажно на 30 година робије због свирепог убиства Светозара Рпановића (90) и његове ћерке Душанке Абрашевић (67), из села Дубочани, код Зајечара, које је, тражећи да му дају новац, зверски мучио и убио.


Душанку и њеног оца "типовао" је Далибор, а постојала је сумња да му је рођак помагао у томе, који је, касније, због недостатка доказа – ослобођен. Предић је знао да људи из Дубочана имају пара, јер син Абрашевићеве ради у Аустрији.


Далибор је, најпре, у шталу угурао несрећну жену, где јој је везао руке и уста, након чега ју је сурово пребио. Том приликом јој је поломио вилицу и нанео тешке повреде главе, али жена није признала где држи новац. Предић ју је гурнуо у одвод за фекалије у штали у којој су се налазиле краве, где је затечена са задигнутом сукњом и доњим вешом, који је је био смакнут испод колена, због чега је чак сумњано и да је била силована.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Аутоматском пушком убио зета и унука: Ненад Ронић осуђен на 40 година затвора


Након што је завршио са Душанком, Далибор је ушао у купатило куће и ту брутално претукао и Светозара, али ни он није казао где држи новац. Предић је, потом, старца закључао у купатило и гурнуо му главу у WC шољу. Потом је обавио преметачину куће и ту је нашао 1.500 евра, који су, касније, и пронађени код њега.


Након разбојништва, Предић је побегао са лица места, али је убрзо ухапшен. Прво је у Вишем суду у Зајечару осуђен, неправоснажно, на четири деценије затвора, али је после Апелациони суд преиначио ту пресуду.Коментари (16)

Djed

03.03.2020. 15:13

.. i onda je cuveni apelacioni sud smanjio ovakvom monstrumu kaznu za (malenih) 10 godina od prvobitne.

protiv struje

03.03.2020. 15:36

To što je ubio Dušanku ulazi u statistiku i računa se kao nasilje nad ženama, a ubistvo Svetozara nije bitno tj.neće se računati niti će se oko toga oglašavati nevladine organizacije posvećene rodnoj ravnopravnosti!

Plasljive Sudihe

03.03.2020. 18:18

Sudija mora biti hrabar a ne plasljiv. Toliko ima Potencijalnih hrabrih ali nisu na visim pozicijama nego su zauzeli ovi beskicmenjaci koji se u zuvotu bore samo za sebe i zbog toga se sa nikim ne zameraju. Oslobadjaju ih Sudije iz straha. O tme je vreme da se prica inace nastradasmo od ovakvih sudija.

Небојша

03.03.2020. 19:13

Судија Мајић из апелационог каже да строго кажњавање ништа не решава... Правосудни систем је рак рана ове анти-државе и друштва.

joca

04.03.2020. 06:48

Sramota, da krenemo i mi ostali da tako ubijamo kad na trebaju pare, najmanje je trebao dobiti dozivotnu, bez prava na oprostaj i da trune u nekom kazamatu.

sara

04.03.2020. 10:49

Malo je 30 godina zatvora za zverstva koje je uradio!!!!. Vešanje na javno mesto, mada i to je malo!!!!!.

DRAGANČE

04.03.2020. 14:31

@sara - E JADNA SRBIJO...SAUČESNIK NJEGOV OTAC JE PUŠTEN NAVODNO DA NIJE BILO DOKAZA...ŠTA SVE RADI PRAVOSUĐE I KUDA TO SVE VODI...U AMERICI BI GLATKO DOBILI DVE DOŽIVOTNE ROBIJE AKO NE I SMRTNU KAZNU.. OVO JE LAKRDIJA...NEDUŽNI LJUDI IZBUBILI GLAVE OD VUCIBATINA KOJI NE ZASLUŽUJU DA BUDU NA OVOM SVETU.. TUGA DO BOGA...JA SAM ODRASTAO SA TO DVOJE PAĆENIKA KOJI SU BILI JEDNOM DOBRE DUŠE...VREDNI I POŠTENI DA IM NIJE BILO KRAJA...

Slavica

04.03.2020. 10:54

Na pitanje sta neko treba da uradi da dobije dozivotnu: verovatno da ubije clana porodice nekog sudije apelacionog suda!!! Sve kazne apelacioni sud smanjuje, svakom zlikovcu, barabi, necoveku oni smanje kaznu, da sto pre izadju pa opet ponove zlocin.

Nemanja

04.03.2020. 22:59

Smrtna kazna za monstruma, i to javno. Šokiran sam brutalnošću i zlom, i sad još treba poreski obveznici da ga hrane i neguju 30 godina.