ВИШЕСТРУКО осуђивани Новосађанин Душан Мургашки (60) звани Пикасо у среду је поново сео на оптуженичку клупу Вишег суда у Новом Саду, под оптужбом да је 9. фебруара тешко повредио суграђанина Мирослава Сачека, а дан касније у Центру за рехабилитацију Клиничког центра Војводине покушао да убије Маријану Чобански, сервирку у тој здравственој установи.

Прочитајте још: За Пикаса 30 дана притвора

На почетку суђења, Пикасо је кривичном већу казао да не може да објасни зашто је починио поменута кривична дела и да се не сећа да је ножем насрнуо на сервирку у болници, где је претходно у Ургентном центру био на детоксикацији због алкохолисаности.

- Тачно је да сам Сачека ударио три пута у главу и отео му "папагајке" - изјавио је Мургашки, не могавши да објасни откуд многобројне повреде оштећеном. - Нисам га ударио тим клештима.

Мургашки је тврдио да није имао намеру да убије сервирку у Центру за рехабилитацију, јер да је, како је рекао, хтео, он би то и урадио, а не би стајао и гледао кроз прозор. Казао је да не зна зашто се нашао у просторији која служи као свлачионица и остава, у којој је у том тренутку била сервирка.

Према оптужници, Мургашки, који је из затвора изашао 30. новембра прошле године после одлежане десетогодишње казне због силовања, напао је 9. фебруара Сачека, са којим је претходно пио. Човека је, како се тврди у оптужници, обгрлио руком преко рамена, док је у другој држао нож и претио да ће га убити, а затим га је ударао рукама, ногама и клештима.

ИЗА РЕШЕТАКА 38 ГОДИНА

ПИКАСО је досад иза решетака провео укупно 38 година, што значи да је више од пола живота био у затвору због разних кривичних дела. Он је 2009. био осуђен на десет година затвора због силовања средовечне Новосађанке. Претходно је већ два пута био осуђиван за истоветно кривично дело.