Велика туга на гробљима код Крагујевца: Слађана којој су код Ниша погинули муж и рођен брат нема од бола, мештани шапатом говорили о жртвама

Е. В. Н.

01. 12. 2019. у 22:36

Велика туга на гробљима код Крагујевца: Слађана којој су код Ниша погинули муж и рођен брат нема од бола, мештани шапатом говорили о жртвама

Испраћај Срђана Јовановића на гробље у крагујевачком насељу Грошница

На месним гробљима у срцу Шумадије на вечни починак испраћени настрадали на ауто-путу Београд-ниш. Сахрањени Срђан и његов шурак Љубиша Јовановић, као и Жикица Величковић

НА гробљима у Рачи и Крагујевцу у недељу су сахрањена тројица радника која су у петак настрадала у стравичној саобраћајној несрећи која се догодила на ауто-путу у близини Ниша.

Породица, многобројна родбина, пријатељи и комшије на вечни починак испратили су Срђана Јовановића (34). Трагично настрадали Срђан сахрањен је на месном гробљу у крагујевачком насељу Грошница.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Возач камиона који је убио тројицу радника браниће се са слободе

- Страшна трагедија. Срђан је био поштен, вредан, драг свима који су га знали. Трудио се да обезбеди што бољи живот за своје двоје малолетне деце и супругу, свима нам је жао због тог страшног губитка. Судбина је то... Најтеже је његовој супрузи Слађани којој је у овој несрећи погинуо и рођени брат Љубиша. Туга у целом насељу - причали су у недељу шапатом житељи Грошнице.

Срђанов шурак Љубиша Јовановић (40) сахрањен је на сеоском гробљу у Илићеву, код Крагујевца. Иза себе је оставио супругу и дете од непуне три године. На гробљу у Рачи Крагујевачкој на вечни починак испраћен је и Жикица Величковић (18), коме је тог кобног петка требало да буде први радни дан на послу.

Њихови познаници и колеге и у недељу у неверици причају да су у петак рано ујутро комбијем кренули за Лесковац на посао:

- Нико није ни слутио да ће се десити трагедија. Ужасна трагедија. Нажалост, десило се најгоре.

Срђан Јовановић, Љубиша Јовановић и Жикица Величковић

У међувремену, возач камиона који је налетео на комби који је кобног дана био у зауставној траци, Г. В. (46), из Краљева, пуштен је да се брани са слободе. У Основном суду у Нишу наводе да за одређивање притвора "није била довољна апстрактна могућност утицаја на сведоке", већ да је Тужилаштво требало да наведе конкретне околности које потврђују постојање опасности од утицаја на њих. Иначе, осумњичени је од тренутка несреће у тешком психичком стању - не спава и не једе, па на саслушању није могао да говори о трагедији.

Истражни органи још немају прецизну слику зашто је возач ударио у комби крагујевачких таблица који је стајао због квара. Саобраћајни стручњаци указују да би морала да се стриктно поштују нека правила, иако нису сва законски прописана, да би се избегле сличне трагедије.

- Код нас није дозвољено пешацима да буду на ауто-путу, тако да већина путника не излази из возила - објашњава, за "Новости", Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја. - Пожељно је, међутим, да сви изађу и напусте коловоз, дакле, да не буду чак ни у зауставној траци.

Указујући да зауставна трака није паркинг, али и да не сме да се користи за нормалан саобраћај, осим у изузетним ситуацијама или за одређена санитетска возила, наш саговорник подсећа да би пре самог изласка из возила возач требало да обуче светлоодбојни прслук. Јер, како указује, најбизарније смрти догодиле су се када су возачи после кварова или лакших незгода изашли да провере штету на свом ауту или да некоме пруже помоћ.

Место трагичног удеса на ауто-путу недалеко од Ниша

Иначе, од четворо најтеже повређених радника, двојица су и даље у врло тешком стању.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Не знам ни где ћу ни шта ћу. Чула сам се са Срђаном пре несреће, касније сам сазнала да се десило најгоре: Слађана Јовановић у трену је остала без супруга и рођеног брата!

КОЧЕЊЕ

ВОЗАЧИ који се крећу ауто-путем, како наглашава Окановић, ако не виде сигурносни троугао, не очекују ни заустављено возило, ни пешака: - Зато ће и тешко стићи да укоче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Rhein

01.12.2019. 23:25

U šta je gledao vozač kamiona. Apsolutna odgovornost je njegova i samim tim bi trebao da odgovara za ubistvo.