Члан Ваљевске групе задужен за најтежа кривична дела, убио Жељка Ђедовића: Ово је Зоран Јеличић, који је себи пререзао врат у Специјалном суду! (ФОТО)

Новости Онлине

20. 11. 2019. у 11:01

Члан Ваљевске групе задужен за најтежа кривична дела, убио Жељка Ђедовића: Ово је Зоран Јеличић, који је себи пререзао врат у Специјалном суду! (ФОТО)

Фото А. Станковић

Он се јавио за реч, изашао за судску говорницу, и уз речи "Сада ћу да се убијем пред свима" из џепа извадио оштар предмет и пререзао себи врат
У ТОКУ суђења Ваљевској групи пред Специјални судом у Београду оптужени Зоран Јеличић пререзао је себи врат пред свима у судници! Он се јавио за реч, изашао за судску говорницу, и уз речи "Сада ћу да се убијем пред свима" из џепа извадио оштар предмет и пререзао себи врат!

Зоран Јеличић иначе је из Падинске скеле и признао је да је пре десет година, априла 2009. године, у Ваљеву убио Жељка Ђедовића.

Милан Лазаревић, звани Лаза Бомбаш, био на челу деветочлане криминалне групе, која се доводи у везу са тим убиством.

МУП је саопштио да су ухапшени приватни предузетник Милан Лазаревић (1970), Милан Милинковић (1965), Небојша Голоскоковић (1980) и Александар Павловић (1970) из Ваљева, као И Зоран Јеличић (1968) из Београда.

Вођа те групе је Милан Лазаревић, звани Лаза Бомбаш, који је провео седам година у затвору због разних кривичних дела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ширили страх, претили свима

Јеличић је испричао истражном судији да је у униформи, коју је позајмио од полицајца, пришао Ђедовићу и испалио у њега четири метка. Бизнисмен Милан Лазаревић негирао је да је наручио убиство Ђедовића и да је вођа криминалне групе.

Жељко Ђедовић убијен је априла 2009. у пролазу испред хотела „Нарцис" у центру Ваљева након повратка с тренинга из Спортског центра „Партизан". Ђедовић, који је познат ваљевској полицији, одраније је у сукобу с ваљевским бизнисменом Миланом Лазаревићем.

Он је био оптужен за подстрекивање за убиство Лазаревића, који се почетком деведесетих сукобио са црногорском мафијом. У јануару 2007. извршен је атентат и на Душка Ђукановића (48), адвоката Жељка Ђедовића, који је рањен у ноге

Бизнисмен Милан Лазаревић, звани Лаза Бомбаш, власник агенције за обезбеђење „Полито", којег је полиција означила као вођу ове групе, негирао је оптужбе, док је Јеличић, означен као непосредни извршилац убиства Ђедовића, признао дело које му се ставља на терет.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Клопка за полицајце

- Јеличић је потврдио истражном судији да је позајмио униформу од полицајца. Он је обукао униформу, опасач и узео је чак и полицијску значку. Јеличић је пришао Ђедовићу који је у том тренутку улазио у свој аутомобил и пуцао у њега. Јеличић се доводи у везу са једним неразјашњеним покушајем убиства и неколико разбојништава на подручју Ваљева. Он је био задужен за најтежа кривична дела, док се остатак организоване криминалне групе бавио паљевинама, утеривањем страха и претњама власницима објеката, од трафика до предузећа, које су више година рекетирали - пренели су тада медији. - Лазаревић и Јелачић су се упознали на издржавању затворске казне у Забели. Јелачић је Лазаревићу био главни човек за најтежа кривична дела. Постоји могућност да је умешан у покушај убиства једне особе у фебруару прошле године, али и у још нека тешка кривична дела.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације