ЗАШТО је ово мом детету морало да се деси, зашто је монструм искасапио мог анђела, моју јединицу, мој понос и узданицу? Немам речи да вам опишем како се осећам, тресем се већ два дана, очи од суза не могу да склопим. Само да моја Анђела буде добро, да се опорави, да заједно изгурамо и ову велику невољу која нас је задесила.

Ово за "Новости" прича Вера Симић, мајка двадесетдвогодишње Анђеле, коју је у ноћи између среде и четвртка у селу Печеног код Краљева избо Александар Тодоровић (26), а потом се обесио. Тешко рањену девојку, која је свирепо седам пута убодена ножем, најпре су збринули лекари Хитне помоћи, а потом је оперисана у Општој болници "Студеница" у Краљеву. Одатле је претходне ноћи превезена у крагујевачки Клиничко-болнички центар.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Уклета кућа у Печеногу: Пре Александра ту се убио и његов деда, а у близини се обесио и отац

Гласно ридајући и не скривајући сузе, Вера нас дочекује у дворишту приземне, трошне породичне куће у селу Чукојевац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕЗАПАМЋЕНИ ЗЛОЧИН КОД КРАЉЕВА: Ово је Анђела, коју је Александар брутално избо седам пута ножем (ФОТО)

- Чула сам се телефоном са ћерком док ју је санитет возио за Крагујевац. Ваљда је и то неки добар знак да ће се успешно опоравити. Уплакана, упитала ме је: "Мама, је л' истина да се џукела обесила?". Кратко сам јој одговорила да јесте - прича мајка Вера. - Њих двоје се нису забављали, није она хтела ништа да има са њим, али ју је тај Александар прогањао, уцењивао је, изнуђивао новац, претио да ће је убити. То ми је тек недавно признала.

Кућа у којој се догодио злочин

Према њеним речима, те кобне ноћи Анђела јој се телефоном јавила након завршеног посла у једној краљевачкој играоници за децу. Кренула је аутобусом за Чукојевац, али није стигла до станице где ју је мајка чекала.

- Један дечко ју је у Краљеву испратио на тај последњи аутобус, који у село стиже око 23 сата. Али у аутобусу је, на станици на којој сам је чекала, није било. Можда је изашла раније, а тај монструм ју је пратио. Највероватније ју је негде успут пресрео и насилно одвео у Печеног. Није ми рекла да ли је покушао да је силује. И добро је што је себи пресудио, јер да то није урадио, ја бих то учинила голим рукама - плачући прича Вера Симић.

Крвави трагови

Двадесетдвогодишња Анђела завршила је средњу Медицинску школу у Краљеву. Потом је, према Вериним речима, привремено радила као медицинска сестра у овдашњој болници, старачком дому у Врњачкој Бањи, Школи за основно и средње образовање деце са посебним потребама, а последњих месеци и у играоници за децу.

- Радила је у играоници четири сата за 500 динара, само како би зарадила неку цркавицу за живот. Ја никаквих прихода немам, остала сам без посла у пропалом "Каблару". У кући живимо Анђела, мој брат Драган, моја непокретна мајка и ја. Несрећа увек удара на сиротињу - додаје Вера гледајући фотографију своје ћерке. - Лекари у Краљеву су учинили све да спасу моју Анђелу, хвала им на томе. У Крагујевцу су ми рекли да могу да дођем да је посетим, само још не знам како ћу да одем. Ма, само да ми она буде добро".

Зграда у којој је живео Александар / Фото Г. Ћировић

СВИМА ЈЕ ТЕШКО

НАКОН што је Александар Тодоровић у Печеногу покушао да убије Анђелу, а потом себи одузео живот, његова породица у петак није била расположена за разговор са новинарима. Врата стана у приземљу старе зграде у Краљеву у којем је живео са мајком и очухом отворила нам је његова тетка.

- Не могу да говорим, а и немам шта да вам кажем. Његова мајка није у стању да прича, свима нам је тешко - сузних очију кратко нам је рекла Александрова тетка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРВИ СНИМЦИ СА МЕСТА ЗЛОЧИНА: Одвео девојку у напуштену кућу свог деде, избо је, па се обесио (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

ПОД СТАЛНИМ НАДЗОРОМ

КАКО сазнајемо у крагујевачком Клиничком центру, здравствено стање тешко повређене Анђеле Симић је стабилно, али због озбиљности повреда лекари засад не могу давати прогнозе о њеном опоравку. Девојка је смештена на Одељењу интензивне неге, а због вишеструких тешких озледа у пределу врата, грудног коша и трбуха под сталним је надзором лекара. (М. Л.)