МАРИНА Ђ. (30) убијена је у понедељак у стану у улици Тјентиште у београдском насељу Котеж, у коме је живела као подстанар. На њу је, према незваничним информацијама, из пиштоља пуцао њен бивши дечко Стефан Г. (31), који је потом покушао да изврши самоубиство. Он је у тешком стању, са прострелним ранама, пронађен поред Марининог тела. Животно угрожен пребачен је у јединицу интензивне неге.

Према првим непотврђеним информацијама, Стефан, с којим је Марина раније била у вези, боравио је у Норвешкој, одакле се недавно вратио и у понедељак дошао у њен стан. Под још неразјашњеним околностима, сумња се да је испалио два хица Марини у главу. Девојка је на месту несреће подлегла повредама. Он је потом, наводно, пуцао себи у уста. Хитна помоћ покушала је по доласку да је реанимира, али девојка није давала знаке живота. Мушкарца су, после указане лекарске помоћи, збринули у Ургентном центру.


Прочитајте још -ДРАМА У НОВОМ БЕОГРАДУ: Пуцао у супругу, па у себе док им је беба била у колицима

- Он је после операције пребачен у јединицу интензивне неге. Налази се у тешком стању - потврдили су у Ургентном центру.

Пуцње, како препричавају комшије, нико није чуо. Маринина сестра В. Ђ. позвала је власника стана у којем је Марина живела и замолила га да провери да ли је Марина у стану, јер јој се неко време није јављала на телефон. Када је човек ушао у стан, затекао је њено непомично тело и алармирао комшије.

- Позвао ме је да одмах дођем да видим шта се дешава. Када сам стигла, видела сам да лежи у бесвесном стању. Мислила сам да се онесвестила. Узела сам је за руку, али није давала знаке живота. Тек када сам јој подигла главу, видела сам крв. Окренула сам се и угледала мушку патику и мушкарца у полуседећем положају. Одмах смо позвали Хитну помоћ, али није јој било спаса - прича нам комшиница која је присуствовала овој стравичној сцени.

Комшије и породица, која је убрзо стигла на место несреће, нису могли да верују да се тако нешто догодило. Како препричавају њени најближи, она је раскинула са тим дечком и он је отишао у Норвешку. Наводно, он то није могао да прихвати, па је у више наврата покушавао да ступи у контакт са њом, како би се помирили, што директно, што преко пријатеља. Међутим, она је њега блокирала на друштвеним мрежама и није желела никакав контакт с њим.

- Он је њу звао, али нисмо то протумачили као узнемиравање, мислили смо да се само понаша као остављени дечко. Да смо знали да ће овако нешто да се догоди, пријавили бисмо га - причају њени најближи.

Маринин отац З. Ђ. у тренутку несреће био је у Београду, јер је наводно, ангажован на повременим пословима. На место несреће стигао је са Маринином сестром В. Ђ. Њима је, након што су им саопштили да је Марина настрадала, позлило и указана им је лекарска помоћ.

- Како нисам предосетио да ће се овако нешто десити - говорио је З. Ђ.

Полиција и форензичарске екипе су до око 20 часова обављале увиђај, а улица је била затворена за саобраћај. Тело је потом однето на обдукцију, након чега ће бити јасно шта се заправо догодило.


САЗНАО ЗА НОВУ ВЕЗУ?

ПРЕМА речима људи који су је познавали, а који су у понедељак били на месту несреће, Марина је недавно отпочела везу са другим дечком.

- Да ли је он то сазнао, па је то би узрок, не знамо. Тек су недавно почели да се виђају.


СТАТИСТИКА

Недавно су за "Новости" потврдили из "Аутономног женског центра" да је у Србији од почетка године забележено 18 убистава жена, док се за три случаја још увек утврђује да ли је у питању убиство, јер надлежне службе и даље воде истрагу. Забележено је и седам покушаја убиства, а два случаја су и даље неразјашњена и истрага је у току.


БИЛА ЈЕ ДИВНА ДЕВОЈКА

МАРИНА Ђ. је, како причају њене комшије, родом из околине Лознице, а у Београд је дошла на студије. У стану у ком је убијена раније је живела са сестром, а када се сестра удала, остала је да живи сама.

- Дивна једна девојка. Дошла је на студије, увек сам је виђала како учи у дворишту. Фина и васпитана. Не можемо да верујемо да је овако нешто могло да јој се деси - прича једна комшиница.

Фотографије: Н. Фифић