ИСПРАЋЕН РЕПЕР ДАЛИБОР АНДОНОВ: Чуваћемо успомену на твој осмех и доброту (ФОТО)

Б. ЈОВАНОВИЋ - Ш. МАРОВИЋ

12. 09. 2019. у 14:14

ИСПРАЋЕН РЕПЕР ДАЛИБОР АНДОНОВ: Чуваћемо успомену на твој осмех и доброту (ФОТО)

СУЗЕ Породица скрхана болом у тужној поворци,Фото: П.Милошевић

Породица, многобројни пријатељи и поштоваоци испратили настрадалог репера Далибора Андонова до вечне куће на гробљу Орловача. Трубачи свирали "Један дан живота" и "Ја без тебе не могу да живим"
НА београдском гробљу Орловача данас је сахрањен репер Далибор Андонов Гру, трагично преминуо током вожње кајта у понедељак. Многобројни рођаци, пријатељи и поштоваоци музике пионира репа у Србији, међу којима се нашло и много градских "фаца" из клупског времена деведесетих, пристизали су на гробље од 13 часова, а опело је почело у 14.00. Породица, мајка Верица, отац Гиле, удовица Даница и брат Игор, стајали су поред ковчега примајући саучешће присутних, који су формирали три реда пред улазом у капелу. Плач се чуо све време, а посмртни венци остављани су и испред капеле. Међу њима је био и онај Партизанове екипе, за коју је Гру свим срцем ватрено навијао.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИСПРЕД КУЋЕ НАСТРАДАЛОГ РЕПЕРА: Туга, бол и неверица, породица очајна због трагичног губитка (ФОТО)


Међу окупљенима били су Игор Лазић Нигор, који је чврсто држао две црвене руже у руци, Ненад Кнежевић Кнез, Един Шкорић, Марко Ђуровски, Ива Штрљић, Драгана Мићаловић, кошаркаши Иван Паунић и Коста Перовић, Ивана Петерс, Гоца Тржан (која је носила жути јастук у облику емотикона који шаље пољубац), чланови хип-хоп групе ТХЦФ, Душица Јаковљевић, Марко МВП, Ајс Нигрутин, Огњен Кајганић, Милан Ђурђевић... По изласку из капеле, око 14.30, венце су, у тужној поворци, носили и школски другови Груових синова, а полазак ковчега пратили су трубачи, свирајући песму "Један дан живота". Крст је носио син Даничине сестре, а погребно возило све време су пратила петорица бајкера, Груових пријатеља, који су приликом доласка до реперове вечне куће истовремено снажно турирали своје крос моторе. Трубачи су током приласка гробном месту свирали староградску музику, а приликом самог доласка возила изведена је нумера "Ја без тебе не могу да живим". Видно потресени, чланови породице стајали су поред раке, супруга Даница све време се придржавала за Груовог брата Игора, док су родитељи стајали иза.

Веома потресан посмртни говор одржао је Нигор, једва причајући од суза, а последњи пут свом великом пријатељу поручио је:

- Речи нису добродошле, чак и оне које се чине највеселијим, јер нису кадре да стоје уз њега. Ми нисмо способни да говоримо о смрти, можемо само да верујемо да је рођење само важна ствар. Нека се чује само тишина. Не прекидајмо је, ћутимо, пустимо је да победи таму. Ћутимо, нек се чује тишина твог веселог осмеха и искрености. Нажалост, Бог узима само најлепше цвеће, што је туга за све нас, породицу, пријатеље, али Бог има свој план. Ми, грешни, непокајани, тек се освестимо онда кад изгубимо најдраже пријатеље. Драги мој Далиборе, шта да ти каже твој пријатељ? Путуј, са друге стране реке тамо се лети без кајта, тамо не мораш да машеш крилима, тамо те чекају моји пријатељи, Дупко и Небојша, нема сумње да ћете вас тројица бити хип-хоп трио универзума, да вам неће бити конкуренције. А ја, ево, ту сам, доћи ће један дан кад сви морамо да одемо, па и ја, а до тада, сви ми, и ја, чуваћемо успомену на тебе, на твоју доброту и осмех, твоју музику. А када се поново будемо видели, кад будем дошао горе, имаћемо лозинку, а то ће бити звиждук, знаћете да сам то ја. Почивај у миру.

Током говора, ретко ко од присутних није заплакао, а јецаји су одјекивали целим гробљем. Приликом спуштања ковчега, трубачи су свирали "Тихо ноћи", што је додатно расплакало ожалошћене.


ДАНИЦА ОТИШЛА ПОСЛЕДЊА

ЕДИН Шкорић, велики Груов пријатељ, стајао је свe време уплакан у реду који се формирао за улазак у капелу, и чекао да ода последњи поздрав познатом реперу. Певачице Гоца Тржан и Ивана Петерс стајале су загрљене, док су оплакивале пријатеља и колегу. Тужан скуп накратко је прекинула старија госпођа, која је пала у несвест, по веома топлом времену. Брзо је позван доктор, који је успео да јој помогне. До краја сахране, само су јецаји и плач одјекивали гробљем Орловача, а када су се сви разишли Даница је са Далиборовим братом остала неутешна поред гробног места свог супруга.

Фото: П.Милошевић


Фото: П.Милошевић


Фото: П.Милошевић

Фото: П.Милошевић


Фото: П.Милошевић


Фото: П.Милошевић


Фото: П.Милошевић


Фото: П.Милошевић


Фото: П.Милошевић


Фото: П.Милошевић


Фото: П.МилошевићФото: П.МилошевићФото: П.Милошевић


Фото: П.Милошевић

Фото: П.МилошевићФото: П.Милошевић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације