Зоран Марјановић каже да није крив, адвокати ће користити и доказе тужиоца

З. УСКОКОВИЋ

среда, 11. 09. 2019. у 20:50

Зоран Марјановић каже да није крив, адвокати ће користити и доказе тужиоца

Јелена и Зоран Марјановић

Оптужени Зоран Марјановић (41) на почетку суђења за убиство супруге Јелене (33) мирно дочекао почетак процеса. Браниоци предложили да се саслушају вештацикоје су они ангажовали

НИСАМ крив - Зоран Марјановић (41) био је у среду кратак, а потом је сео на оптуженичку клупу суднице број 9 у Вишем суду у Београду, где је после три и по године, припремним рочиштем започело суђење за убиство Јелене Марјановић (33). Она је брутално убијена са девет удараца металним предметом у потиљак, око 17 сати 2. априла 2016. године. За певачицину смрт, засада, оптужен је само њен супруг.

Он је у среду мирно чекао суђење у ходнику суда у Катанићевој улици, окружен својим адвокатима Стефаном Јокићем, Николом Думнићем, Александром Зарићем и Вељком Делибашићем. Чак и док су севали блицеви фотоапарата није показао нелагодност. Када су отворена врата суднице, ушао је последњи, иза тужиоца и својих бранилаца.

Да ли ће, медијски најпраћенији случај црне хронике, на крају овог суђења добити епилог, тешко је рећи. Размимоилажења у доказима између тужилаштва и четворице адвоката одбране била су јасна већ првог дана суђења, иако је оно било затворено за јавност. Ипак, у једном се слажу обе стране, председник судског већа Јелена Шкулић проучила је предмет до детаља и нису јој непознате ни најмање појединости.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УБИСТВО ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Нађена крв у ауту, али опрана

На почетку рочишта, које је почело тачно у подне, тужилац Јелена Биорчевић Церовић прочитала је оптужницу и, како је рекла, остала при доказима против Зорана Марјановића, који су у њој наведени.

- Ми смо се сложили да се изведу ти докази из оптужнице, јер сматрамо да они иду у прилог Зорану - каже нам адвокат Вељко Делибашић. - Предложили смо да се саслушају и вештаци, које смо ми ангажовлаи, јер све то доказује невиност нашег клијента.

Марјановић је дошао са четворицом адвоката / Фото П. Милошевић

Други бранилац, адвокат Никола Думнић рекао је за наш лист да је затражио од судијског већа да се обави вештачење трага обуће са друге стране канала, где је Јелена пронађена мртва, и да се упореди са свом обућом која је узета из куће Зорана Марјановића. Такође, одбрана је затражила и да приложи доказе о пореклу Јеленине крви на наслону задњег седишта њеног "мерцедеса". Тужилаштво се са тим сагласило.

- Већ сада је јасно размимоилажење одбране и тужилаштва по свим наводима оптужнице - каже за "Новости" Стефан Јокић. - Поред трасолошког вештачења трага обуће са друге стране канала, тражили смо да се у доказе уврсте снимци са полицијског телефонског броја 92 од тог поподнева када је Јелена нестала. На тај начин би се чула и разјаснила комуникација између Зорана и полицијског службеника са "92", што је битно за овај поступак, а посебно када је реч о времену када је нестанак пријављен.

Готово сви сведоци и вештаци, који се помињу у оптужници, појавиће се и у судници, где ће поново бити испитани, осим мале Јане, Јеленине и Зоранове ћерке, чије ће сведочење бити прочитано.

- Затражили смо да нам се доставе полицијски списи и то од корице до корице - каже нам адвокат Александар Зарић. - Хоћемо да видимо коме је све узиман ДНК брис и зашто су те особе биле осумњичене у овом случају. Захтевали смо и списак свих људи, чији су телефони регистровани у критично време на насипу Црвенка у Борчи.

Фото П. Милошевић

Један од предлога бранилаца био је и да се испитају инспектори Трећег одељења београдске полиције, који су радили на овом случају. Наставак суђења заказан је за 5. новембар.


ЗОРАН О ЈЕЛЕНИНОЈ БУРМИ

У НАСТАВКУ суђења Зоран Марјановић ће, према незваничним сазнањима, да одговари и на питање које већ неко време "мучи" јавност, а тиче се бурме коју његова супруга Јелена никада није скидала са руке. Овај прстен није био на њеном прсту када је у каналу откривено тело. На суђењу ће бити и речи о томе да ли га је она тог кобног дана скинула или га је убица смакнуо са њеног прста и понео са собом као крвави "сувенир".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Случај Јелене Марјановић коначно у судници

Фото П. Милошевић

КЉУЧНЕ ДИЛЕМЕ

* Где је бурма са Јеленине десне руке, коју никад није скидала?

* Чији је ДНК пронађен на прсту, доњем вешу и тренерци убијене певачице?

* Чији је отисак пронађен на другој страни канала?

* Одакле Јеленина крв на задњем седишту "мерцедеса" којим се довезла на насип?

* Да ли ће тужилац током суђења разјаснити зашто је Јелена брутално убијена?