Бивши директор „Аутотранспорта“ ослобођен оптужбе

Д. Н.

18. 07. 2019. у 13:22

Бивши директор „Аутотранспорта“ ослобођен оптужбе

Управна зграда „Аутотранспорта“ у Костолцу ФОТО Д. Новковић

Мојовић се теретио да је предузећу на чијем је челу нанео вишемилионску штету у поступку јавних набавки спроведених од 2010. до 30. јуна 2013. године

Виши суд у Пожаревцу донео је првостепену пресуду којом је Перица Мојовић (64), бивши директор костолачког „Аутотранспорта“, ослобођен оптужбе да је извршио злоупотребу положаја овлашћеног лица.

За ово кривично дело, законом је прописана казна од две до десет година затвора. Незадовољно ослобађајућом пресудом, Више јавно тужилаштво најавило је подношење жалбе Апелационом суду.

Прочитајте још - Суђење директору "Аутотранспорта"

Према наводима оптужнице, подигнуте у децембру 2016. године, Мојовић се теретио да је „Аутотранспорту“ нанео вишемилионску имовинску штету у поступку јавних набавки у периоду од 2010. до 30. јуна 2013. године. Ове набавке он је спроводио као извођач радова, по захтеву наручиоца, ПД „Термоелектране и копови Костолац“.

Супротно понуди „Аутотранспорта“, Мојовић је, наводно, као подизвођаче ангажовао већи број фирми. Од готово четири милиајрди динара наплаћених у јавним набавкама од ТЕ-КО Костолац, подизвођачи су ангажовани за изведене радове и услуге у износу од 704 милиона динара.

Мојовић је осумњичен да је наложио плаћање испостављених фактура овим подизвођачима делом путем компензације у виду угља, у количини од 7.919 тона, по набавним ценама од ТЕ-КО Костолац, у износу од 2.199 динара по тони.

Виши суд у Пожаревцу ФОТО Д. Новковић


Прочитајте још - ОСУМЊИЧЕН ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ: Ухапшен бивши директор ПД РИО

ХАПШЕЊЕ

Мојовић је ухапшен почетком септембра 2016. године и у притвору је провео око 20 дана. Оптужницом Вишег јавног тужилаштва били су обухваћени и његови сарадници С.М. и М.М, али су првостепеном пресудом и они ослобођени оптужбе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

sasa

18.07.2019. 16:16

policija hapsi,verovatno misli da je kriv,sud oslobađa.Zanima me ko ne nezna da radi svoj posao.Malo čudno zar ne