КЊАЖЕВАЦ - Јастреб Асановић (38) и његов син Иван Ронић (19), које је у недељу хицима из аутоматске пушке "застава ак 70" убио Ненад Ронић сaхрањени су у среду на Источном гробљу у Књажевцу.

Од раног јутра у кућу у којој је живео покојни Асановић и коју му је таст завио у црно, почели су да пристижу пријатељи и родбина. Одјекивали су вриска, кука и лелек.

Моника, Јастребова супруга и Иванова мајка била је неутешна. Нарицала је над одром свог супруга и сина: "Куку мени, од сад и довека", плакала је Моника. "Шта ти је тата све то требало. Убио си ми мужа и сина на правди бога".

Подсетимо, Ненад Ронић је у недељу дошао у кућу свог зета Јастреба, питао га је зашто је његов син Иван Ронић претукао његовог унука К. Р. Чак је мислио јер је био у пијаном стању, и да је К. Р. мртав. Моника је покушавала да га убеди да то није истина и да су га слагали, али је њен отац отишао до своје куће, одакле се вратио са аутоматском пушком у рукама и отворио паљбу. На лицу места убио је Јастреба, док је Ивану задао смртоносне ране. Умирући, овај младић је мајци једва успео да каже: "Ја знам да сам готов. Молим те чувај ми сина".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВИ ДЕТАЉИ МАСАКРА У КЊАЖЕВЦУ: После свађе, осумњичени узео пушку и почео да пуца - убио зета и унука, двоје ранио!

Ненад Ронић је потом пуцао у Иванову супругу Роману Асановић (19) и свог млађег унука Бењамина Ронића (15) и нанео им тешке телесне повреде. Они су збринути у Клиничко-болничком центру у Нишу и ван су животне опасности.

Породица је чекала да Јастребов отац дође из Немачке где је на привременом раду како би их сахранили. Тужна је поворка, уз звуке трубе и песму "Устај Радоје", испраћени на вечни починак.