СРБИН пореклом из Лике, Слободан Миљуш (37), ухапшен је у петак у Лас Вегасу, у Сједињеним Америчким Државама, због сумње да је бејзбол палицом убио своју супругу Звјездану Бенцун (31). Како преносе медији из САД, полицији је злочин пријавио њихов старији син, који је успео да побегне из стана у Сахара авенији и позове помоћ са оближње пумпе.

Хладнокрвни злочин догодио се у петак, 17. маја, у поподневним часовима. Полиција је добила позив тачно у 16.28.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Суд: Одбијена жалба тужиоца, Ромић и Радоњић не иду у притвор

- Тринаестогодишњи дечак је испричао да је његов отац повредио његову мајку палицом. Убрзо после позива стигао је полицијски аутомобил, покупио је дете и упутио се на адресу где је ова породица живела - испричао је новинарима полицајац Реј Спенсер.

Покуцали су на врата стана, али нико није одговарао. Успели су да уђу кроз отворени прозор спаваће собе где их је дочекао језиви призор. Жртва је лежала на кревету, са тешким повредама главе. Поред ње је био Миљуш.

- Жена је још давала знаке живота. Поред је био мушкарац, неповређен, свестан, али није реаговао на речи полицајаца - преносе тамошњи медији.

Миљуш је одмах ухапшен, а Звјездана је превезена у болницу где је, нажалост, подлегла повредама. Дечак је испричао полицајцима да је његова мајка убијена металном бејзбол палицом, која је пронађена у стану. Осумњиченом је одређен притвор, без могућности кауције.

Осумњичен: Слободан Миљуш

О мотиву злочина се само спекулише, а пријатељи и породица убијене жене, изјавили су за медије да је злочин уследио након Звјезданине одлуке да стави тачку на њихов однос.

Њена мајка Мирјана Костић Влајић испричала је новинарима да је њена ћерка одлучила да се разведе после тринаест година брака, а да Миљуш с тим није могао да се помири.

- Ми смо отишли из Босне у Америку, где смо живели осамнаест година. Њих двоје су живели сами. Она се бринула о деци, а он је радио шта је хтео. Није хтео да прихвати да она жели да се растану, после чега се још горе понашао - испричала је очајна жена, тврдећи да је он убио Звјездану након што се вратио тог дана с посла.

Обдукцијом је, у међувремену, потврђено да је жртва преминула услед повреда главе задобијених насилним путем. Од тренутка када је вест објављена, профил осумњиченог на друштвеним мрежама пријатељи жртве засули су увредљивим коментарима, желећи му да "гори у паклу за оно што је учинио" и називајући га - психопатом.

Жртва: Звјездана Бенцун / Фото Фејсбук

Звјезданина рођака покренула је акцију прикупљања новца, наводећи да је она радила два посла, како би издржавала своја два сина, шестогодишњег и тринаестогодишњег дечака. Њих двојица, како пишу амерички медији, тренутно се налазе код свог деде. Надлежни органи се нису од петка оглашавали о овом случају убиства. Засада је познато да су већ интервенисали због пријаве породичног насиља у фебруару, с тим што се то догодило на другој адреси, у односу на ову где је место злочина. Миљуш је требало у уторак да буде саслушан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОСУЂЕН НА 10 МЕСЕЦИ КУЋНОГ ЗАТВОРА: Претио бомбом продавцу, јер га је оставила девојка


Пумпа са које је пријављен злочин / Фото Fox5

КОМШИЈЕ: ИЗГЛЕДАО ЈЕ ТУЖНО

КАЛАСИЈА Гаскин, прва комшиница убијене жене, изјавила је за медије да је два дана пре убиства разговарала са Миљушем.

- Последњих недеља је изгледао тужно. Ипак, нисам могла да замислим да ће ово отићи тако далеко - испричала је жена.

Други комшија са спрата испод, рекао је да су чули у једном тренутку како Звјездана пада на под, а онда касније и полицију која је лупала на врата.

- Сећам се да је Миљуш споменуо развод, а она је наводно поднела захтев. Можда га је то разбеснело - казали су новинарима, додајући како се надају да ће о дечацима имати ко да се брине.