ОСУЂЕН НА 10 МЕСЕЦИ КУЋНОГ ЗАТВОРА: Претио бомбом продавцу, јер га је оставила девојка

Д.Н.

уторак, 21. 05. 2019. у 11:14

ОСУЂЕН НА 10 МЕСЕЦИ КУЋНОГ ЗАТВОРА: Претио бомбом продавцу, јер га је оставила девојка

Бензинска пумпа „Мол“ у Пожаревцу; Фото: Д. Новковић

Очајан због раскида везе са девојком, осумњичени упао на бензинску пумпу, у пијаном стању, и носећи у руци бомбу
ПОЖАРЕВАЦ – Дејан Петровић (47) из Пожаревца осуђен је правоснажно на десет месеци кућног затвора, због неовлашћеног ношења и држања ватреног оружја и експлозивних направа. Ова казна изречена му је на основу споразума са Вишим јавним тужилаштвом, јер је претходно признао дело за које се терети.


Осумњичени је ухапшен у недељу, 19. маја, јер је тог дана, у јутарњим сатима, претио бомбом продавцу бензинске пумпе „Мол“ у Пожаревцу. Он је на пумпу стигао својим аутом, у алкохолисаном стању, носећи у руци бомбу. Продавцу је рекао да га је оставила девојка и запретио да ће сада да разнесе и себе и њега.

Иако преплашен због ових претњи, продавац је успео да га смири, након чега се Петровић својим аутом одвезао са пумпе. О овом случају продавац је одмах обавестио полицију, која је убрзо ухапсила осумњиченог и одредила му задржавање до 48 сати.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИСТЕРИЈА ТРАГЕДИЈЕ НА ДОРЋОЛУ: Одакле ручна бомба у стану?


Приликом саслушања код вишег јавног тужиоца, он је признао дело за које се терети и рекао да није имао намеру да икоме науди, а и да бомба није била у функцији, јер је растављена. Пошто до сада није осуђиван и пошто од бомбе није претила реална опасност, њему је изречена блажа казна.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације