ПРОТЕСТ РАДИКАЛА 2008. ГОДИНЕ: Пресуда у петак за смрт Ранка Панића

М. М. Р.

06. 05. 2019. у 17:35

ПРОТЕСТ РАДИКАЛА 2008. ГОДИНЕ: Пресуда у петак за смрт Ранка Панића

Ранко Панић
Фото: Архива

Нисам извршио кривично дело за које ме терете, нити сам на скупу видео Ранка Панића. Тог дана нисам интервенисао, нити употребљавао средства принуде, рекао је пред Вишим судом на крају процеса Никица Ристић
НИСАМ извршио кривично дело за које ме терете, нити сам на скупу видео Ранка Панића. Тог дана нисам интервенисао, нити употребљавао средства принуде - рекао је у понедељак пред Вишим судом на крају процеса Никица Ристић, који се терети за наношење тешких повреда, са смртним исходом, Ранку Панићу, током протеста СРС 2008. године, поводом хапшења Радована Караџића.

Његов бранилац Зора Добричанин Никодиновић истакла је у завршној речи да је Ристић "жртвован, из разлога који немају везе са правом, већ са политиком".

- Никица Ристић је био близак команданту Жандармерије. Када је он пао у немилост, тада је против Ристића покренут поступак - казала је Добричанин Никодиновић. Она је рекла да жали што нису били прихваћени као сведоци људи који су се њој јавили, тврдећи да су видели групу полицајаца која туче човека на почетку Македонске и Коларчеве улице. Према њеним речима, они су јој открили да су за пребијеног мислили да је "неко дете због грађе, али су после видели да је реч о Панићу".

Прочитајте још - Панић претучен када је кренуо ка Вучићу


Адвокатица Александра Златић је навела да тужилаштво није чак доказало ни основне ствари из оптужнице, као што су место и време догађаја и да се све време суди на основу снимка на коме "није ни утврђено да се заиста налазе Панић и Ристић".

- Очевидац не постоји, а камере нису снимиле сам догађај. Изјаве Панићевих најближих су различите. Он сам није навео тачно место где је повређен. Нико од сведока није именовао Ристића као полицајца који је предузео било какву радњу према Ранку Панићу - део је завршне речи Златићеве.

Председник судског већа Бојан Мишић заказао је изрицање пресуде за петак, 10. мај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације