ТРАНСВЕСТИТ ОПТУЖЕН ЗА УБИСТВО: Избо сам га ножем у страху

Ј. Д. ЉУТИЋ

19. 04. 2019. у 07:30

ТРАНСВЕСТИТ ОПТУЖЕН ЗА УБИСТВО: Избо сам га ножем у страху

Кућа у којој се догодило убиство,фото П.Милошевић

У Вишем суду почело суђење Горану Абдулову који је почетком јула прошле године у изнајмљеном стану у Земуну избо Марка Радовића. Видео сам посекотину на мишици. Истрчао је напоље, а ја сам побегао

ДА, крив сам и много ми је жао!

Ово је изјавио Горан Абдулов, познатији као Јованица, коме је у четвртак у Вишем суду у Београду почело суђење због убиства Марка Радовића (24), студента из Босне и Херцеговине, почетком јула прошле године у изнајмљеном стану у Земуну.

Оптужени је суду признао да се не осећа баш најбоље, али да је попио "бромазепам" и да жели да изнесе одбрану:

- Марка сам упознао 19. октобра 2015. године преко сајта "Баду". Тако сам ступио у контакт са више од 100 корисника, од којих сам упознао њих десетак. Већина их је само разговарала са мном, неки су тражили да се упознамо, одемо на пиће, шетамо поред реке. Међутим, Марко је одмах био заинтересован.

Када су се упознали, тврди Абдулов, Марко му је рекао да је студент економије, да је остао као мали без мајке, да му је отац алкохоличар. Наводно је испричао Абдулову да није баш ни у завидној материјалној ситуацији. Казао је и да има девојку у родном крају, али да је то "пролазна варијанта".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЗЛОЧИН У ЗЕМУНУ: Трансвестит насмрт избо љубавника (ФОТО)

- Није ми то сметало - казао је оптужени. - Марко и ја започели смо везу, били смо пар, али не у јавности.

Више од шест месеци Горан није рекао Марку да је трансвестит, а када се то догодило овај је, наводно, то и прихватио. Међутим, Абдулов тврди да се Марко убрзо променио и почео да вербално и физички малтретира свог партнера.

- Тукао ме је, везивао и силовао, па му је моја мајка забранила доласке у нашу кућу - испричао је оптужени. - Кад није имао пара терао ме је да се проституишем са другим мушкарцима и ја сам му стално давао новац, па ми је тако остао дужан негде од 600 до 800 евра.

Дан пре него што се догодио злочин Абудлов је, каже, ишао да се види са Марком, а он је то одбијао, био агресиван и претећи расположен:

- Такав је био и тог 8. јула, када ме је пустио у стан и одбио да ми врати новац и да било шта има са мном, "јер му се тако може". Онда ме је ударио песницом у лице, па још једном, и наставио да ме шутира.

Горан Абдулов и Марко Радовић

Како тврди, Абдулов је онда на фрижидеру угледао нож:

- Под дејством велике количине лекова за смирење и попијеног алкохола, у страху и бесу, узео сам га да бих се одбранио. Марко ме је привукао ка себи како би ме ударио и скоро се сам набио на нож. Не сећам се детаља, знам да је пао, а ја на њега. Видео сам посекотину на његовој левој мишици и крв. Померио сам се у страну, Марко је истрчао напоље, а ја сам отрчао на станицу и отишао кући. Све сам испричао комшиници и мами и те ноћи покушао да се убијем, стављајући кесу на главу како бих се угушио. Мајка ме је у томе спречила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - МАЈКА ТРАНСВЕСТИТА КОЈИ ЈЕ НАСМРТ ИЗБО СВОГ ДЕЧКА: Волео је Марка, убио га је у самоодбрани

Абдулов каже да је тог јутра звао све болнице и распитивао се да није случајно у некој од њих Марко. Да је преминуо сазнао је сутрадан из медија, после чега је и ухапшен.


"ИСТРАГА ЈЕ ИСКОНСТРУИСАНА"

ОПТУЖЕНИ је у четвртак изјавио да је све што је рекао на суду истина, а да је његова одбрана у истрази исконструисана од стране тужиоца:

- Моје саслушање није трајало ни пола сата, а доведен сам после примљене инјекције у "Лази". Био сам уплашен и не баш здравствено добро. Међутим, ни тужилац, као ни адвокат по службеној дужности о томе нису водили рачуна, брзо су ме испитивали и у записник који нисам ваљано ни прочитао, а потписао сам га, унели оно што су мислили да треба. Много је неистина и тужилац је већину ствари слагала у записнику.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Drdr

19.04.2019. 10:16

Pa da klasika, velika kolicina lekova, alkohola, sam se nabio na noz, pokusao da se ubije. Rezultat ce biti da je poremecen da nece ici u zatvor i kraaaaj