ЛАЖНОМ АДВОКАТУ 19 МЕСЕЦИ РОБИЈЕ: Владимир Ђурковић осуђен због преваре голмана Владимира Стојковића

Н. Б.

05. 03. 2019. у 07:26

После нагодбе са Тужилаштвом, Владимир Ђурковић осуђен због преваре голмана Владимира Стојковића. Мораће да плати и милион динара. Током процеса тврдио да је само он умешан у махинације

ЛАЖНОМ АДВОКАТУ 19 МЕСЕЦИ РОБИЈЕ: Владимир Ђурковић осуђен због преваре голмана Владимира Стојковића

Владимир Стојковић,Фото Н. Скендерија

ВЛАДИМИР Ђурковић, који је са Урошем Јанковићем, бившим потпредседником општине Чукарица, и фудбалским менаџером Мирославом Стефановићем оптужен да је преварио голмана Владимира Стојковића, склопио је с Тужилаштвом за организовани криминал споразум о признању кривице. Према тој нагодби, коју је прихватио Специјални суд, изречена му је казна од 19 месеци затвора и новчана од милион динара.

Према оптужници, они су Стојковића преварили продајући му туђе плацеве у Макишком пољу. На терет им се ставља да су током 2015. и 2016. године, користећи фалсификовану документацију, продали више парцела, уверавајући голмана да ће у неком будућем периоду плацеви бити атрактивни за улагање и изградњу. Репрезентативац је поднео захтев за одштету од 23 милиона динара.Ђурковић се, иначе, лажно представљао као адвокат, а у понедељак је у суду, у наставку главног претреса, прочитан допис београдског Правног факултета да он није окончао студије. На почетку процеса, крајем децембра прошле године, он је признао да је преварио голмана. Тада је казао да је све сам осмислио, тако што је ангажовао лажне власнике, односно продавце, а набавио је и лажни печат. О свему томе, како је тврдио, Јанковић и Стефановић нису ништа знали. Притом је додао да су три парцеле биле регуларне, за разлику од осталих.

Током јучерашњег претреса, као сведок се појавила супруга Владимира Стојковића, Валентина, која је испричала да је пре четири године са свим уговорима о куповина парцела, које је потписао њен муж, отишла код нотара, чији се потпис налази на њима. Тамо је сазнала да су само један или два исправни, а сви остали фалсификовани.

- Чула сам да Урош Јанковић има везе са тим парцелама и да њима тројици дају паре - казала је Валентина.

ПРОЦЕС Специјални суд у Београду, Фото Н. Скендерија

Као сведок, саслушан је и Ненад Нешковић, Стојковићев кум. Он је испричао како му је голман казао да ће преко Јанковића, који је "утицајан човек", куповати земљиште на Чукарици на којем ће се у неком будућем периоду градити:

- Питао сам Стојковића због чега се са својим адвокатом не консултује око тог посла. Одговорио ми је да му је Урош казао да о томе не сме никоме да прича, као и да он има адвоката који је за све задужен. Јанковићу је плаћао 500 евра по ару купљеног плаца.


ИМОВИНА ПРЕ СТУПАЊА НА ФУНКЦИЈУ

НА крају јучерашњег главног претреса, судија Зорана Трајковић је рекла да ће упутити захтев за утврђивање тога шта од имовине поседује Урош Јанковић. Тачније, шта је имао пре ступању на функцију и да ли је пријавио евентуално нову имовину по одласку с места потпредседника општине Чукарица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације