СУПРУЖНИЦИ ИЗОБЛИЧЕНИ ОД БАТИНА: Лекари били у шоку када су видели повреде; Није искључено да има још жртава пребијања у селу

С. Бабовић

08. 02. 2019. у 23:32

СУПРУЖНИЦИ ИЗОБЛИЧЕНИ ОД БАТИНА: Лекари били у шоку када су видели повреде; Није искључено да има још жртава пребијања у селу

Место пребијања; С. Бабовић

Пацијент мушког пола је у јединици интензивног лечења, без свести, на апаратима за механичку вентилацију и упућује се установу вишег ранга КЦ Ниш, рекла је др Јелена Обреновић-Станковић, анестезиолог крушевачке болнице
ВАРВАРИН - ИАКО искусни и вешти, лекари Дома здравља „Др Властимир Годић“ из Варварина били су у шоку када су видели стравичне повреде супружника М.П.(64) и С.П.(59)које је у петак послеподне довела полиција из села Избеница где су били жртве ужасног песничења и малтретирања. Како су „Новости“ раније објавиле, старији брачни пар, који је касније траснпортован за Крушевац, био је колатерална штета у пиру мештанина Лазара М.(26),који је у друштву Саше Ж.(43) пијанчио цео дан испред локалне продавнице.

Скоро је невероватно да су сви повређени у инциденту у Избеници, повреде задобили само песницама и да у нападу није коришћено неко оружје, с обзиром на то како су изгледали пацијенти по пријему.

- Супружнике је до наше здравствене установе транспортовала полиција, пацијенти су заиста били у врло тешком стању, посебно мушкарац и ми смо са два санитета, у пратњи два доктора и другог особља били већ у Општој болници у Крушевцу око 17.30, где је обављен пријам на хирургију-сведочи за „Новости“ др Ана Голубовић, која је са др Иреном Игњатовић и колегама збрињавала тешко повређене људе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДЕДА БАЧЕН СА ПОТПОРНОГ ЗИДА: Пили цео дан испред продавнице, па напали купце и пролазнике; Међу повређенима и полицајац

Како незванично сазнајемо, М.П. је задобио тешке повреде лобање, крв му је цурила из уха, док је пребијена жена, С.П. била у бољем стању.

-Колеге су заиста дале све од себе да ургентно збрину повређене пацијенте, који су били изобличени од удараца - наводи за „Новости“ др Јасмина Ракић, директорка варваринског дома здравља.

Али много пре него да припомогну супружницима, варварински лекари су примили први позив који је био директна последица иживљавања касније ухапшеног „двојца“ у Избеници. Јавио им се мештанин С.М.(65).

- Први пацијент је звао око 15.15, а дошао је код нас око 16 сати, имао је лакше повреде главе, односно испод ока - сведочи за „Новости“ др Ана Голубовић.

Касно увече до лекара је дошао и полицајац, повређен приликом интервенције у Избеници. Није искључено да жртава Лазара М. и Саше Ж. има још у селу, али да једноставно нису потражили медицинску помоћ. И лекари у Крушевцу су имали пуне руке посла када су са повређеним супружницима у круг болнице дошла два санитета из Варварина.

- Пацијент мушког пола је у јединици интензивног лечења, без свести, на апаратима за механичку вентилацију, тешке телесне повреде,скенер ендокранијума и других органа је урађен и упућује се установу вишег ранга КЦ Ниш, док је пацијенткиња са тешким телесним повредама, али њено стање не захтева транспорт - предочила је др Јелена Обреновић-Станковић, анестезиолог крушевачке болнице.

У међувремену полиција истражује све околности које су довеле до пребијања најмање четири лица у варваринском селу. Према незваничним сазнањима „Новости“, Лазар М.(26) и Саша Ж.(43)су се након напада на два купца, и сами сукобили, након што су већ дуже време испијали пиво испред продавнице. Према првим информацијама са терена супружнике, који су потом наишли, напао је Марковић и то тако што је деду бацио са потпорног зида!

За сада се претпоставља се да су иживљавању „кумовали“ алкохол, а код осумњиченог Марковића и психичко растројство.

- У једном тренутку је Саша Ж. покушао да одбрани те старије људе, па је дошло до сукоба са Лазаром М. - наводи незванично извор “Новости”. - На крају је приликом интервенције повређен и припадник Полицијске управе Крушевац из варваринске полицијске станице, који је задобио више удараца у главу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (25)

Branko

09.02.2019. 00:22

kako bi ja resio cas posla to... odma bez sudjenja 20godina zatvora i natezi rad 15godina a zadnjih pet da vidise dal se promenio.

Milan

09.02.2019. 01:12

Nazalost, svuda ispred prodavnica vise pijanci i treba zakonom zabraniti da se alkohol pije van ugostiteljskih objekata.

maxzsa

09.02.2019. 02:39

Napredna Srbija , svaki lokkalni ducan vise lici na kafanu . Smo u Srbiji moze pred ducanima da se pije alkohol !!!

Davke

09.02.2019. 06:25

Kad ce vise drzava da zabrani lokanje pred prodavnicama, zar ne vide kud to vodi i nasta se narod navuko? Oni iz gradova na drogu a selo na alkohol.

Шатор

09.02.2019. 08:04

Да су ово моји ћале и кева, сваких 6 мјесеци би ове провлачио кроз терапију, па док не одлуче да емигрирају на запад. Овакве треба лиферовати, а нормални да остају.

N&k%l&c@

09.02.2019. 08:05

Samo doživotno lečenje psihičkog rastrojstva u nekom rudniku...bez prava na pomilovanje...

* КОМЕНТАР *

09.02.2019. 08:19

На сред теразија, уз директан тв пренос, им јавно поломити руке којима су они осакаћивали друге!!!

U RUDNIK!!!

09.02.2019. 09:16

I sve sto tamo zaradi,posle odbitka troskova "smestaja",na racun tih jadnih ljudi.Do zadnjeg dinara!Nije posteno da sve ide na racun drzave i rudnika!Ipak njih niko nije tukao.KADA KAZEM U RUDNIK,ONDA MISLIM DO KRAJA!!!NARAVNO SA PRAVOM NA PENZIJU,ZNACI U 68-oj GODINI ZIVOTA,PONOSNO!POSTAJES PENZIONER!NIKAKO ZATVOR!Ja mu-im zelim da odmah po "stupanju na duznost penzionera",odu do prve prodavnice(koja ce i tada biti tipa "kabriole"-pisi kafana bez dozvole!!!),i da tamo sretne-u neke koji su pili

мргуд

09.02.2019. 09:29

Е мој бато...ономад тога није било толико. Ланце на руке и ноге, па пешке кроз три села па безусловна ћорка уз тешки физички рад. Не зарадиш, не једеш, па ко даље пљуне. Какви су нам судови, добиће шест месеци условне. Брига судију, он шиви у другом окружењу.

LJUBICA

09.02.2019. 09:46

Ovo djavo dosao po svoje?! Nije vise covjek siguran ni na ulicu da izidje....zalosno.

buki

09.02.2019. 10:15

Za Lazara Markovica, s' obzirom da je psihički bolesnik treba ispitati i eventualno kazniti lekara koji je procenio da je bezbedno po okolinu pustiti ga na kucno lečenje. Psihički bolesnici često ugrozavaju ljude oko sebe i naravno za to ne odgovaraju jer su bolesni, pa bi odgovornost lekara doprinela smanjenju broja ovakvih incidenata.