У НАСЕЉУ Прњавор на периферији Крушевца, у уторак рано ујутру убијен је Илија Ристић (21), а после неколико сати полиција је ухапсила Михајла И. (21) у чијем стану се догодила трагедија. Осумњичени Михајло И. је изјавио да је из нехата убио Ристића, како сазнају "Новости".

Пуцањ из "колта 357", који је, према информацијама "Новости" нађен, чуо се око 5.30 ујутру. Неколико сати трајала је борба лекара Опште болнице Крушевац за живот Илије Ристића, али је он, упркос свим напорима хирурга, подлегао задобијеним ранама грудног коша. Инспектори су се окренули проверама свих околности које су довеле до упуцавања и у игри је било неколико могућих верзија догађаја. Једна од њих односила се на могуће самоповређивање.

- Речено је да је пиштољ донело неко треће лице. Осумњичени за убиство, међутим, није желео да говори о идентитету те особе, за коју се веровало да је првобитно била присутна у кобном тренутку. Стан је у власништву осумњиченог, који је на крају признао шта се догодило и према његовој причи, треће особе није било, а Ристића је нехотице упуцао - износи незванично извор "Новости".

Истрагу води Више јавно тужилаштво. Чекају се налази обдукције, а тек предстоји саслушање осумњиченог у тужилаштву.

Прочитајте још: Расветљено убиство Лукиног сарадника

- Претпоставља се да је Михајло у уторак ујутро хицем из револвера, у свом стану, нанео тешке повреде младићу, од којих је он преминуо у крушевачкој болници - наводи се у саопштењу ПУ Крушевац. - Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу.

Станари Улице Радоја Домановића схватили су шта се догодило тек када су видели полицијска возила испред зграде. Инспектори су по подне наставили са проверама, испред затворене кладионице прекопута вишеспратнице где се догодило убиство.- Тај локал не ради сигурно већ 10 дана, па се простор издаје - наводе комшије у Улици Радоја Домановића.

Већина станара зграде у којој Михајло, према причи комшилука, живи са родитељима, нису чули каква се драма одиграла у њиховој близини, а жртву - не познају.


"ДЕБЕО" ДОСИЈЕ

ОРГАНИМА гоњења је осумњичени Михајло И. добро познат одраније. Он је, према сазнањима "Новости", осуђиван због наркотика и крађе. Покојни Илија Ристић, који је иначе пореклом из Велике Ломнице, у контексту било каквих илегалних послова био је - непознат.