ТУГА У КРУШЕВЦУ: Дечак се опоравља у болници, али стално дозива маму и тату!

С. БАБОВИЋ

14. 12. 2018. у 08:57

Четворогодишњи син Слађане (50) и Часлава (57) Анђелковића, који су настрадали у бунару у суседном селу, не зна да је остао без родитеља. Никоме није јасно зашто су супружници уопште ишли да краду купус

ТУГА У КРУШЕВЦУ: Дечак се опоравља у болници, али стално дозива маму и тату!

Бунар у који су упали супружници

ЧЕТВОРОГОДИШЊИ С. А. (4), који је пуна четири дана успео да преживи сам у хладној породичној кући у Пољни код Трстеника, још не зна да су му родитељи Слађана (50) и Часлав (57) Анђелковић настрадали у бунару у суседном селу. Малишан се опоравља на Одељењу педијатрије у крушевачкој болници, али непрестано дозива маму и тату.

- Тренутно се ради озбиљна процена у вези с тим колико је дечак зрео да прихвати шта се догодило. Увек постоји могућност да разуме трагичну ситуацију, чак и да присуствује сахрани, као и да се све то прескочи и да се још неко време ради с њим. Засад је под брижном пажњом стручњака - наводи извор "Новости" из крушевачке болнице.

Малишан је доброг здравственог стања и опоравља се од трауме и хладноће којима је био изложен од суботе после поноћи, када се претпоставља да су Анђелковићи у својој "опел астри" кренули пут Страгара, па све до ноћи између среде и четвртка, када га је и први комшија Рака Поповић извукао из куће.

- Ишао сам те ноћи да изјавим саучешће у комшилуку, умро је ту наш човек из села - сведочи за "Новости" Рака Поповић, први комшија породице Анђелковић. - Дошао је Саша Димитријевић, мештанин, и рекао да је чуо дете како плаче. Схватио сам то озбиљно, почео сам да зовем прво Часлава, па Слађану, а они су били недоступни. Одмах сам знао да нешто није у реду.

Поповић је позвао полицију и кренуо ка кући првих комшија. Страховао је да ће Анђелковиће наћи мртве. Дете је затекао огрнуто у ћебенце, лежало је на кревету. Рекао је дечаку: "Ја сам, твој чича", јер га је дечак тако ословљавао. Малишан је само раширио руке и загрлио спасиоца.

Слађана и Часлав Анђелковић

Права је мистерија како је дете успело да само, без ичије помоћи, опстане четири дана. Рекао је лекарима да је јео хлеб и све друго шта је затекао у кући. Спасао га је плач, а када ће поново почети да се смеје зависи од породице код које ће бити смештен.

- Пратимо целу ситуацију, у овом тренутку је извесније класично хранитељство - каже за "Новости" Драгојло Минић, директор Центра за социјални рад, чији су стручњаци од првог тренутка укључени у решавање судбине четворогодишњака.

Дечак је неколико дана пре трагедије био болестан. У суботу је примио инјекцију, али у недељу није имао ко да га одведе у дом здравља. Мирољуб Нићифоровић, брат покојног Часлава, каже нам да је њихова молба социјалним радницима била да им малишан буде што ближе како би га посећивали. У Пољни се сви моле да дете буде како треба, јер му досад живот нимало није био лак.

- Дешавало се да оставе дете и заједно крену да беру туђе воће - причају мештани

Чињеница је да су у њиховим колима нађене и главице купуса. Финансијски су заиста били збринути. Имали су две велике куће, свиње, краве, скоро нов трактор... У власништву су имали и стан у Трстенику.

Рака Поповић

ДЕТЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ СПАСАО ПЛАЧ

МЕШТАНИ Пољне испричали су нам да је четворогодишњи С. А. већ једном спасен, и то када је био још млађи.

- Причало се и да су га једном родитељи повели у крађу ораха, и то у време док је трајао лов на дивље свиње - испричали су нам познаници Анђелковића. - Задесили су се у шуми и наводно, ловци су чули дечји плач. Ко зна шта би се десило да нису обратили пажњу и да су запуцали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Sremac

14.12.2018. 11:59

Kako da taj bunar stoji neobezbedjen? Zbog toga je jedno dete ostalo bez oba roditelja.

alfa...!

15.12.2018. 20:08

@Sremac - Sva sreća da je bunar kriv za pogibiju,inače bi bila kriva EU...