СВЕДОК КОЈИ ЈЕ ПРЕЖИВЕО СТРАВИЧАН УДЕС КОД ЈАГОДИНЕ: Побегли смо из кола преко банкине у њиву, почело је да пуца, ломи, удара...

В.Н.

11. 10. 2018. у 10:02

Тог кобног уторка, Алекса је, са својом другарицом из Крушевца, кренуо за Крагујевац око 6 ујутро. На бензинској пумпи направили су паузу, попили кафу и наставили пут

СВЕДОК КОЈИ ЈЕ ПРЕЖИВЕО СТРАВИЧАН УДЕС КОД ЈАГОДИНЕ: Побегли смо из кола преко банкине у њиву, почело је да пуца, ломи, удара...

Алекса Илић

ЈА се кроз маглу сећам да је нас ударио неко отпозади, да смо се ми онда закуцали у приколицу и да сам ја налево скренуо ауто. У том тренутку моја другарица је рекла: "Излазимо, Аки" и верујем да смо преживели само зато што смо на време напустили кола.

Ово је за "Новости" испричао Алекса Илић (35) из Крушевца, који се од уторка у Клиничком центру у Нишу опоравља од незапамћене трагедије на ауто-путу код Јагодине.

- Изашли смо преко банкине у њиву, почело је да пуца, да ломи, удара, дуго, дуго... Као да су се сатима људи сударали. Међутим, све се после двадесетак минута зауставило. Сви су се чудили како смо остали живи - прича Илић.

Тог кобног уторка, Алекса је, са својом другарицом из Крушевца, кренуо за Крагујевац око 6 ујутро. На бензинској пумпи направили су паузу, попили кафу и наставили пут, а како тврде, ништа није слутило на несрећу. Пут је био чист, гужви није било, све до села Мијатовац.

- Ту смо већ уочили маглу, али нормалну маглу, ништа алармантно - присећа се Илић. - Али како смо ишли даље, то више није била магла, то је био неки црни дим од ког се није видела ни средња трака, ни зауставна трака ни тачке упозорења за маглу никаква светлосна сигнализација. Пут је постајао клизав у том делу. И ето шта се догодило. Убрзо је дошла Хитна помоћ. Ја сам три сата свега био свестан, али ми је после тога нагло позлило, ваљда од потреса мозга.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације