ПРЕСЕЧЕНА КОСОВСКА ВЕЗА: Албанци на Сицилији били у контакту са Коза ностром

Танјуг

четвртак, 05. 07. 2018. у 18:55

ПРЕСЕЧЕНА КОСОВСКА ВЕЗА: Албанци на Сицилији били у контакту са Коза ностром

Depositphotos

Полицијска акција, како наводи сицилијански дневник, спроведена је у сарадњи са косовском полицијом, а група којој су ухапшени припадали контролисали су део мафијашких послова на острву
Италијанска полиција ухапсила је на Сицилији 17 особа, од којих и неколико Албанаца, укључујући и наводног припадника групе која себе назива "Нова ослободилачка војска Косова", пише локална "Сицилија".

Они су оптужени за шверц оружја и дијаманата, прање новца и кријумчарење миграната са Балкана, пренела је РТС.

Полицијска акција, како наводи сицилијански дневник, спроведена је у сарадњи са косовском полицијом, а група којој су ухапшени припадали контролисали су део мафијашких послова у Палерму, Кому, Варезеу, Милану, Трсту и Луцерну.

Прочитајте још:ДОЛИЈАО ПЉАЧКАШ БАНАКА: Осумњичен да је за седам месеци украо 9,6 милиона динара


Према наводима полиције, ова група је шверцовала оружје, цигарете, злато и дијаманте, прала новац и кријумчарила мигранте са Балкана ка Швајцарској и Немачкој.

Деветорица ухапшених су идентификовани као Албанци са Косова и из Македоније, који су "успоставили контакт између Коза ностре и ОВК", навели су италијански медији, додајући да су кључни људи те везе били Арбен Реџепи и Фатмир Љатифи.

Они су за сваки прелаз граница наплаћивали по 3.000 евра, док су мигранти за сталне радне дозволе плаћали по 7.000 евра.

Италијански медији наводе да једног од ухапшених, Фатмира Љатифија траже македонске власти због учешћа у пуцњави у Куманову 2015. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)