БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду осудио је на 14 година затвора Милана Красића (30) из навијачке групе "Алкатраз" због убиства Ивана Перовића (20) припадника навијачке групе "Забрањени" 22. октобра 2011. године на Новом Београду.

Овом одлуком другостепеног већа Апелационог суда, која је објављена на његовом сајту, по други пут је преиначена првостепена пресуда Вишег суда у Београду из јуна 2016. године, којом је Красић је био ослобођен од оптужби за тешко убиство Перовића.

Прва одлука другостепеног већа Апелационог суда из априла прошле године, којом је Красић први пут био осуђен на 15 година затвора, када му је одређен и притвор, у октобру је укинута одлуком трећестепеног већа Апелационог суда, које је тада наложило поновно одлучивање и поновно саслушање вештака балистичке и хемијске струке.

И на нову пресуду дозвољена је жалба суду у трећем степену. У образложењу нове осуђујуће пресуде наводи се да је несумњиво доказано да је Красић у договору са НН лицима са умишљајем лишио живота Ивана Перовића и довео у опасност живот оштећеног Д.С.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Сукоб навијачких група кулминирао убиством

Апелациони суд наводи да је утврдио да је Красић био један од вођа (Партизанове) навијачке групе "Алкатраз", а сада покојни Перовић навијачке групе "Забрањени".

Додаје да је несумњиво утврђено да су Перовић, Ђ.С. и још двојица младића видевши припаднике навијачке групе "Алкатраз" на сплаву "Б" из страха кренули да се враћају кући.

"На раскрсници код Фонтане приближио им се аутомобил марке "Ауди" у којем се налазило најмање четворо лица, међу којима је несумњиво утврђено да је био Красић, који је седео на месту сувозача и обратио се оштећенима, након чега су он и НН лице које се налазило иза њега отворили ватру из пиштоља и том приликом лишили живота Ивана Перовића и телесно повредили Д.С.", наводи Апелациони суд.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СЕРИЈАЛ - ХУЛИГАНИ У СРБИЈИ: Навијачки сукоби однели десет живота

На тај начин су, како се додаје, довели у опасност животе више лица, будући да су се у непосредној близини налазила још два лица, чиме је Красић извршио кривично дело тешко убиство. Друга двојица која су била оптужена у овом случају као саизвршиоци, раније су правоснажно ослобођени оптужби за тешко убиство.

Красић је ухапшен у Бриселу у јуну 2012. године по потерници Србије, пошто је након убиства Перовића побегао из земље.

Медији су писали да је мотив убиства Перовића био сукоб навијачких група око превласти на јужној трибини стадиона Партизана.