Пријепоље: Нож у Хитној

А. Ровчанин

22. 10. 2017. у 11:23

Пријепоље: Нож у Хитној

фото А. Ровчанин

У Пријепољу пацијент изазвао инцидент. Уз увреде насрнуо на Амела Балију

Пацијент Вељко Марковић у суботу ујутру ушао је у просторије Хитне помоћи у Пријепољу и вербално напао докторку Ивану Пајовић а затим је ножем насрнуо на техничара Амела Балију и покушао да га убоде у стомак упутивши му низ увреда на верској основи. Спретном реакцијом Балија је избегао напад а затим се закључао у собу за техничаре. Полиција је брзо стигла, на ходнику савладала нападача и ставила му лисице на руке.

Поред тога што пружају помоћ најугроженијим грађанима током двадесет четири часа дневно како у својим просторијама тако и на терену, лекари, медицинске сестре и техничари неретко стрепе и за свој живот. Док су се спремали да крену на интервенцију и изађу на терен, у суботу ујутру дежурна екипа Хитне помоћи преживела је прави пакао где пуком срећом нико није повређен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Два напада на екипе Хитне помоћи

- Чуо сам телефонски позив за помоћ и како докторка Пајовић разговара и даје савет угроженом пацијенту, док је она причала у ординацију је ушао пацијент Марковић, којег смо познавали одраније, сео на кревет и упутио низ погрдних критика на изглед докторке. Након што је угледао мене, устао је и казао - где си ти Турчине, имам нешто за тебе, затим је подигао дуксерицу извадио нож и кренуо да ме убоде у стомак. Ухватио сам га за руку, после чега је он почео да хистерише и виче, а ја сам утрчао у собу за техничаре и закључао се. Са друге стране врата чуле су се претње да ће ме заклати и најгоре националистичке увреде - уплашено каже Амел Балија.


НИЈЕ ПРВИ ПУТ

Иначе ово није први пут да запослени у служби Хитне помоћи преживљајају нападе, међутим, о њима се у јавности не говори, рекао нам је техничар Александар Драшковић.

Са лева на десно стоје др. Ивана Пајовић, др. Омер Иглица, техничари Александар Драшковић и Амел Балија седи Душан Рековић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)