Бијелић оптужен за намештање на градском тендеру

Н. Б.

12. 10. 2016. у 17:56

Процес против осумњичених за махинације током реконструкције Булевара краља Александра. Некадашњи градски менаџер се терети да је оштетио Београд за чак шест милиона евра

Бијелић оптужен за намештање на градском тендеру

ОДЛУКОМ Вишег суда у Београду потврђена је оптужница Тужилаштва за организовани криминал подигнута против бившег градског менаџера Александра Бијелића и његових сарадника због наводне злоупотребе службеног положаја приликом реконструкције Булевара краља Александра. На терет им се ставља да су током 2010. године привредном друштву "Балкан градња" прибавили имовинску корист од око 642 милиона динара.

Оптужницом су обухваћени и бивши директор Агенције за инвестиције и становање Марко Благојевић и његов помоћник Радован Дрча, председница Комисије за јавну набавку радова на реконструкцији Булевара Данка Шотра, као и чланови комисије Слободан Стевић и Елизабета Троха. Оптужница је потврђена и против оснивача привредног друштва "Балкан градња" Славка Божића и Наде Ћубић, као и директора те компаније Милете Зекића. На ову одлуку имају право жалбе Апелационом суду.

Оптужени се терете да су махинацијама оштетили град Београд за приближно шест милиона евра. Према Тужилаштву, фирма "Балкан градња" била је фаворизована на тендеру за реконструкцију најдуже београдске улице, јер су одређене фирме, које су биле далеко повољније, одстрањене из процеса јавне набавке.

БОЉЕ ПОНУДЕ

РЕКОНСТРУКЦИЈА Булевара трајала је од марта до августа 2010. године. Од три понуђача изабрана је "Балкан градња", иако је њихова понуда била за шест милиона евра скупља од друге две. Фирме "Свителски" и "Пор" понудиле су да исти посао ураде за 1,1 милијарду динара са ПДВ-ом, док је "Балкан градња" тражила и добила 1,7 милијарди динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Ljuba

13.10.2016. 01:20

Sve neki bivši, što ne optuže nekog sadašnjeg...? A da, oni ne nameštaju tendere...

Zikica

13.10.2016. 07:38

Nikakvo čudo.Samo u Srbiji je moguće da neko ko je bio običan vozač Zorana Đinđića kroz nekoliko godina postane "gradski menadžer".

ImePrezime

13.10.2016. 07:51

А шта са ивичњацима на прелазима који не могу да се пређу колицима?А шта са оградом, наводно заштитном, на трамвајским станицама ИСПОД прописане висине?А шта са плочницима неквалитетно поплочани и пуни климавих плоча и рупа?А шта са раскрсницом Булевара и Београдске без сливника па је језеро приликом сваке кишице?А шта са уграђеним и наплаћеним заливањем дрвећа које од почетка НИЈЕ У ФУНКЦИЈИ?......

cenzura bato

13.10.2016. 08:56

Drage Novosti ako imate istrazivacko novinarstvo objavite ko od ovih nije lopov.