БЕОГРАД - Тужилаштво не жели да суђење почне, јер не жели да се суочи са чињеницама и да каже имена људи које сам спречио да ухапсе и убију Милошевића.
Ово је изјавио Синиша Вучинић, један од оптужених „чувара“ Слободана Милошевића испред виле „Мир“, након одлагања процеса, и додао:
- Свесни су и да ће моја одбрана потрајати мало дуже. Ипак, највише их плаши то што ћу на суду испричати истину и у јавност изнети податак да ми је, за убиство Слободана Милошевића, у ресторану „Херцеговина“, лидер Г 17 плус Млађан Динкић, понудио милион долара. За ово што тврдим, немам сведока, али спреман сам да се суочим са Динкићем на суду и све ово му кажем у очи.
У Другом општинском суду у Београду јуче је опет одложено суђење Синиши Вучинићу, председнику Српске партије социјалиста, и групи оптужених, који се терете за ометање хапшења Слободана Милошевића, бившег председника СРЈ, у ноћи између 30. и 31. марта 2001. године, испред виле „Мир“ у београдском насељу Дедиње. Овог пута, претрес је одложен јер на њега није дошло петоро оптужених и два адвоката одбране, због болести. Следећи главни претрес заказан је за 16. јун.
Оптужницом су, као вође групе означени Синиша Вучинић, Богољуб Бјелица, Ратко Зечевић и Боривоје Дракулић. Нјима се на терет ставља да су, наоружани аутоматским пушкама, издавали наређења и усмеравали окупљену масу на одређена места испред и у дворишту виле „Мир“ и убеђивали их да имају одобрење да пуцају, уколико дође до Милошевићевог хапшења.