Додик поручио: Српска никог НЕ НАПАДА, има право да тражи оно што јој ПРИПАДА

Новости Онлине

16. 02. 2020. у 10:31

Он је нагласио да троје страних судија, заједно са двоје Бошњака, наставља праксу високих представника који су доносили одлуке против Републике Српске и Срба

Додик поручио: Српска никог НЕ НАПАДА, има право да тражи оно што јој ПРИПАДА

Милорад Додик Фото Д. Миловановић

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик рекао је да Република Српска никог не напада, не условљава и не жели ништа од Федерације БиХ, али да има право да тражи оно што јој припада.

Додик је, у укључењу у јутарњи програм ТВ Прва, рекао да Српска има право на политичку и институционалну борбу против штетних одлука које Уставни суд БиХ у континуитету доноси. Последња у низу таквих одлука односи се, како наводи Додик, на пољопривредно земљиште и њоме је пређена црвена линија.

– Могуће је институционално решење под условом да се Уставни суд реши законом, а не да буде као ‘ненавођена ракета за коју никада не знаш где ће ударити’. Нема закона о Уставном суду већ правила која је сам суд донио под надзором међународне заједнице – рекао је Додик.

Он је нагласио да троје страних судија, заједно са двоје Бошњака, наставља праксу високих представника који су доносили одлуке против Републике Српске и Срба.


Он је навео да је Уставни суд БиХ прво оспорио симболе Српске – грб и химну, а затим је покушао да оспори и 9. јануар – Дан Републике Српске, те да последња одлука о пољопривредном земљишту представља континуитет оспоравања Српске и њених права.

– Уставни суд је окупацијски суд и овом одлуком пређена је црвена линија. Уколико пустимо да ово иде даље, већ данас смо затворили врата Републици Српској – истакао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ поручио је да стране судије морају да оду из Уставног суда, јер међународна заједница већ 25 година ради против српског народа у БиХ и намеће одлуке Републици Српској.

– Комбинација странаца и Бошњака чини све да се Срби даље кажњавају. Они покушавају да разбију српски национални корпус како би доказали нашу наводну кривицу – навео је Додик.

Он је поручио да ће Република Српска, у деценијама које долазе, бити самостална и да ће се наћи “неки облик државног уједињења са Србијом”.

Додик је поновио да су сви Срби један народ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Iz daleka

16.02.2020. 10:58

Očigledno Bosanski muslimani pidržavaju Albance Čim se America zateažila ukudanje Takse Sad Bošnjaci. Traže nešto sadvim Novo . Unose Nemir I nista drugo . Sta Bakir Hoće . Bezobrazluk na Kilometre.

DOMINANTNA DOMINACIJA

16.02.2020. 11:25

Nadglasavanje jednog naroda uz pomoć stranih sudija,izbor člana predsednistva protivno želji i saglasnosti drugog naroda,projekat građanske države većinskog naroda- su osnovni elementi i uzročnici nestabilnosti,političkog haosa ,razdora i rušenja ravnopravnosti sva tri naroda u Bosni i Hercegovini.

wz20s

16.02.2020. 17:52

Da ne nabrajam "afere" kojim skreces od puno vaznijih stvari, ali neka, nek te slusaju tvoji vojnici dok ne shvate da vise sem vas vise nikog nema u RS.

Miso

17.02.2020. 20:17

@wz20s - Bosnjak, niste hteli da zivite zajedno sa nama u Jugolslaviji, necemo ni mi da zivimo zajedno sa vama i Hrvatima u Bosni, u mini Jugoslaviji. GoodBye BiH, RS-Exit!!!!!