редседништво Демократског народног савеза (ДНС) донело је данас одлуку да "обустави" политичко деловање у оквиру владајуће коалиције са Савезом независних социјалдемократа (СНСД).Ту одлуку, како је истакнуто, требало би да потврди Главни одбор странке.

Председник ДНС, Марко Павић, у писму је обавестио лидера СНСД Милорада Додика да ДНС "ништа више не обавезује да усаглашава ставове унутар коалиције" и да ће та странка одлучивати самостално, а политички деловати "искључиво у корист грађана".ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Буџетлијама плате веће и до 20 одсто!

Наводећи да је ДНС годинама био "искрен и поуздан партнер" СНСД, с којим је доносио кључне одлуке и преузимао одговорност, лидер ДНС је оценио да су "други настојали да умање значај ДНС и коалиције, а данас исти ти постају перјанице, уставобранитељи и славодобитници политике коју нису стварали".

"Резултат негативног става према ДНС јесте деловање у току и након општих избора 2018. године и покушај потпуне деградације ДНС", пише у писму.

Павић је навео да се наставља "деградирање, неповерење, сумњичење, смењивање кадрова ДНС".

Лидер ДНС је Додику предложио састанак највиших органа СНСД и ДНС, да би "још једном анализирали укупну политичку ситуацију и међусобне односе пре доношења коначне одлуке".

Портпарол СНСД Радован Ковачевић је изјавио да је одлука ДНС да обустави сарадњу са СНСД "лоша, непромишљена и неодговорна".

"Ипак, ми смо увек за разговоре и никада није био проблем да разговарамо са било којим од наших коалиционих партнера. У протеклих 20 година то никада није представљало проблем", навео је он.