ПРЊАВОРСКА полиција испитала је Н. Г. из овог града, због сумњи да је, према наводима бањалучке Полицијске управе, починио кривично дело напад на судију и јавног тужиоца. Тачније, Н. Г. се терети да је упутио "озбиљне претње" судији овдашњег Основног суда.

- Н. Г. је осумњичен да је 6. септембра, у Улици цара Лазара у Прњавору, изазвао осећај угрожености претњом по живот и тело судије, због његовог законитог поступања приликом прекршајног поступка који се води пред Основним судом у Прњавору - саопштено је из ПУ Бањалука.

О свему је обавештен дежурни јавни тужилац ОЈТ Бањалука који је наложио да, након документовања предмета, против Н. Г. буде достављен извештај.

"Новости" незванично сазнају да се због претњи терети 31-годишњи Небојша Грујић, а да је с друге стране, осећај "узнемирености, угрожености претњом по живот и тело" изазван код судије Драгана Ивића. Судија Ивић је у жижу јавности доспео по својим пресудама када је, како је образложио, бахатим возачима одузео возило. Међу њима и једном дервентском богаташу, чија је кћерка, по Ивићевој првостепеној пресуди, остала без "мерцедеса" вредног 200.000 КМ, а у корист државе.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Дојава открила 6,5 кг сканка!


Извор "Новости" наводи да је Грујић са градилишта у Улици цара Лазара, уочивши Ивића у шетњи, гласно рекао да је то судија који му је "подебљао казну". Сазнајемо да није реч о случају возила, него о предмету од пре седам година, у којем је, наводно, судија Ивић са 1.000 преиначио казну на 2.000 КМ, због неиздавања фискалног рачуна, у време док је Грујић држао угоститељски објекат.