ОКРУЖНО јавно тужилаштво у Бањалуци затражило је одређивање једномесечног притвора Роберту Баришићу из Бугојна, Емиру Корди из Јајца и немачком држављанину Нихаду Османовићу, који су ухапшени због сумње да су се бавили трговином дрогом.

Група је ухапшена у оквиру акције "Плива", која је у суботу спроведена на подручју Шипова, када је код њих пронађено и одузето шест и по килограма марихуане - сканк.

Како сазнају "Новости", група је ухапшена након што су истражитељи добили информацију да се Баришић, Корда и Османовић дуже време баве трговином дрогом широм БиХ. Сумња се да су марихуаном, преко Јајца, снабдевали и део бањалучког тржишта наркотицима. У међувремену полиција је запримила дојаву да се осумњичени са већом количином сканка крећу према Шипову па им је направљена заседа...

- Осумњичени су заустављени на подручју Шипова у унајмљеном аутомобилу у којем је пронађено и одузето шест и по килограма марихуане. Дрога је откривена у спортској торби и била је упакована у пет пакета - каже извор близак истрази.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОСУЂЕНИ ЗА ДИЛОВАЊЕ ДРОГЕ: Бивши бањалучки инспектори добили 14 година

Портпарол МУП РС Мирна Миљановић каже да су акцију "Плива" спровели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП РС, у сарадњи са ПУ Мркоњић Град и под надзором бањалучког Тужилаштва.


- Акција је усмерена на разбијање организоване криминалне групе која се бавила илегалном продајом марихуане. Ухапшене су три особе, док се за једном и даље трага. Након криминалистичке обраде сви су предати у надлежност ОЈТ Бањалука уз извештај о почињеном кривичном делу - рекла је Миљановићева.


ПОЗНАТИ ПОЛИЦИЈИ

У МУП РС сазнајемо да се ухапшена тројка и раније доводила у везу са продајом наркотика.

- Ради се о лицима која су у ранијем периоду пролазили кроз полицијске евиденције, као особе склоне злоупотребама дроге. Неки су због тога и осуђивани.