ОСУЂЕНИ ЗА ДИЛОВАЊЕ ДРОГЕ: Бивши бањалучки инспектори добили 14 година

О. М.

06. 09. 2019. у 21:30

ОСУЂЕНИ ЗА ДИЛОВАЊЕ ДРОГЕ: Бивши бањалучки инспектори добили 14 година

Срђан Радуловић и Огњен Стијак (стоји) Фото О. М.

У односу на ранију пресуду Врховног суда РС, коју је укинуо Уставни суд БиХ због повреде права на правично суђење коришћењем незаконитих доказа, казне су им умањене

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци осудио је бивше инспекторе Одељења за наркотике ЦЈБ Бањалука Срђана Радуловића и Огњена Стијака на укупно 14 година и три месеца затвора због трговине дрогом и других кривична дела.

У поновљеном поступку Радуловић је као организатор криминалне групе осуђен на јединствену казну од девет година затвора, а Стијак као члан те групе на пет година и три месеца, што је практично већ одлежао. Изречена им је и мера забране обављања дужности од најмање пет година.

У односу на ранију пресуду Врховног суда РС, коју је укинуо Уставни суд БиХ због повреде права на правично суђење коришћењем незаконитих доказа, казне су им умањене. Радуловићу за две године, а Стијаку за свега два месеца.

Прочитајте још - Бившим бањалучким инспекторима се поново суди

У пресуди се наводи да су Радуловић и Стијак од 2011. до октобра 2013. формирали криминалну групу која је у Бањалуци продавала хероин и марихуану, користећи инфраструктуру МУП РС, што им је узето као посебно отежавајућа околност. Групу су чинили још и инспектор Марко Ковачевић, раније осуђен на шест година затвора, нарко-дилер Горан Бошњак, који је споразумно осуђен на две године и инспектор Славко Ђурић, који је као сведок покајник раскринкао групу и добио шест месеци затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације