СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик и председник Пословног система "Свислајон" Родољуб Драшковић основали су у Требињу заједничку фондацију, која ће као први пројекат имати изградњу новог клиничко-болничког, дијагностичког и рехабилитационог центра у Требињу, вредности од преко 50 милиона КМ. Према речима Додика, Драшковић ће обезбедити локацију, а новац ће Влада Републике Српске, док ће део бити прикупљен путем донација.

- Господин Драшковић ће у своју задужбину, нову зграду Гимназије уложити 25 милиона КМ, а од нас је тражио да толико Влада Српске уложи у нови клиничко-болнички центар. Рекао сам му да ћемо ми дати дупло више новца - рекао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ и Драшковић разговарали су и о другим пројектима. Тако је договорен заједнички ангажман на решавању инфраструктурних пројеката, попут изградње пута од Фоче до Тјентишта, новог пута ка Никшићу преко Клобука, и реконструкцији и модернизацији пута од Требиња до Љубиња.

Прочитајте још - Српска добила најмодернији клинички центар!

- Нисмо одустали ни од изградње аеродрома. Уверен сам да ће ова генерација људи то поставити на праве ноге - додао је Додик.

Председник Пословног система "Свислајон" истакао је да се не ради о политичком састанку и да га интерсује само политичка економија.

- Рекао сам Додику да ме искључиво интересују привредни и друштвени развој и подизања животног стандарда народа Херцеговине. Сем инфраструктурних пројеката радићемо и на успостављању бољих односа са институцијама БиХ ради решавања "малограничних прелаза", бољег промета робе и капитала, али и слободног протока народа Црне Горе, Републике Српске и БиХ - нагласио је Драшковић.

На састанку се разговарало и о преговорима са Црном Гором о изградњи хидроелектране у Суторини код Херцег Новог.

ПОДРШКА

ГРАДОНАЧЕЛНИК Требиња Мирко Ћурић захвалио се српском члану ПБиХ Милораду Додику и председнику "Свислајона" Родољубу Драшковићу за све што су годинама уназад учинили за овај део Републике Српске. Они су кроз бројне пројекте били на располагању Херцеговини и Требињу, а овај састанак је само потврда да у будућности још пуно тога има да се покрене и уради.

ТИТУЛА КНЕЗА ОБАВЕЗА

МИЛОРАД Додик истакао је да је допринос Родољуба Драшковића Херцеговини немерљив, а да му је додела титуле кнеза знак захвалности за оно што је урадио, али и велика обавеза да настави са улагањима у Требиње и Херцеговину.