Пењачки фестивал у кањону Тијесно привлачи све више авантуриста

Д. Л.

04. 09. 2019. у 15:51

У току фестивала, учесници ће имати прилику да науче да праве нове пењачке смерове, те да учествују у многобројним другим радионицама као сто су жонглирање, акробатика, јога...

Пењачки фестивал у кањону Тијесно привлачи све више авантуриста

Фото Промо

ПЕТО издање пењачког фестивала „Drill and Chill“, уз подршку Града Бањелуке, биће одржан на литицама кањона Тијесно у периоду од 6. до 15. септембра, у конкуренцији бројних љубитеља екстремних спортова који долазе са готово са свих континената, саопштили су организатори.

Према најавама из пењачког клуба „Екстрим“ који је организатор фестивала, ове године ће на једној од најспектакулранијих манифестација овог типа учествовати рекордан број учесника из читаве БиХ, Европе, али и света.

У току фестивала, учесници ће имати прилику да науче да праве нове пењачке смерове, те да учествују у многобројним другим радионицама као сто су жонглирање, акробатика, јога, исправно тренирање за пењање и ферментација хране – кажу организатори.

У претходне четири године, од када се одржава, овај фестивал је окупио хиљаде авантуриста који су помогли у опремању стотина нових пењачких смерова и више од десет „хајлајн“ линија, укључујући и 413 метара дугу траку која је развучена преко реке Врбас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације