РС: Бесплатан технички преглед аутобуса

Д. Л.

15. 08. 2019. у 23:46

РС: Бесплатан технички преглед аутобуса

фото В.Трипић

Са циљем повећања безбедности ђака у саобраћају ће од 19. до 31. августа бити спроведена бесплатна контрола техничке исправности и опремљености аутобуса
СА циљем повећања безбедности ђака у саобраћају у Републици Српској ће од понедељка, 19. августа, до суботе, 31. августа, бити спроведена бесплатна контрола техничке исправности и опремљености аутобуса, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.

У акцији бесплатне контроле техничке исправности аутобуса учествоваће 58 станица за технички преглед које су регистроване за технички преглед аутобуса.

- Овом акцијом, чији је циљ повећање безбедности ђака у саобраћају и која се традиционално спроводи пред почетак школске године, сви субјекти који учествују у систему безбедности саобраћаја пружају могућност превозницима да припреме своје аутобусе, изврше технички преглед и уоче евентуалне недостатке, како би их на време могли отклонити и вршити безбедан јавни превоз, наводи се у саопштењу.

Трошкове ванредног техничког прегледа аутобуса сносе станице за технички преглед, односно он је бесплатан за превознике.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Технички само једном годишње

Списак станица техничког прегледа које учествују у акцији доступан је на интернет страници Министарства саобраћаја и веза Републике Српске у секцији "Акција 2019".

Уз ресорно министарство, акцију спроводе и Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Привредна комора Српске, Асоцијација станица за технички преглед возила, Стручна институција за технички преглед возила и Ауто-мото савез Српске.



Пратите нас и путем иОС и андроид апликације