МУП РС добија три хеликоптера

С. М.

среда, 31. 07. 2019. у 06:33

МУП РС добија три хеликоптера

Фото РТРС Хеликоптер РС

Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске, о обнови флоте. Тендер за набавку летелица расписан, а отварање понуда 9. септембра

РЕПУБЛИКА Српска купује три хеликоптера за потребе Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Тендер за набавку три хеликоптера, већ је расписан, а отварање понуда планирано је за 9. септембар.

Прочитајте још: У акцији “Аеродром” ухапшен директор

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је у Бањалуци да се на утврђени тендер за набавку три нова хеликоптера за потребе полиције Српске могу јавити фирме из свих земаља које испуњавају услове.

- И Руси и Американци и Французи и Италијани и било ко. Ако испуне услове, које тражимо у тендеру и понуде најбољу цену, проћи ће - рекао је Лукач.

Прочитајте још: ПРЕТЊЕ ДОДИКУ НА ПОРТАЛУ БН: МУП РС предузео мере

Он је поручио да за овим летелицама постоји дугогодишња потреба и да ће оне служити за интервенције полицајаца, специјалних јединица и Жандармерије.

- Служиће и за гашење пожара, медицинске евакуације и помоћ становништву у елементарним непогодама и другим тешким ситуацијама - рекао је Лукач.

На сајту МУП Републике Српске објављена је Одлука о изменама и допунама плана набавки за 2019. годину, где су обелодањене и појединости у вези са куповином три хеликоптера. Наводи се да је процењена вредност, без ПДВ-а, 42.163.000 КМ, и да је оквирни период закључења уговора трећи квартал ове године.

- Средства су обезбеђена одлуком Владе Републике Српске, наводи се у овој Одлуци.

Фото Д. П. Драган Лукач

Иначе, МУП РС у последње време улаже велика средства у опремање, а ускоро би требало да им стигну и два оклопна возила "деспот", које производи предузеће Технички ремонт Братунац (ТРБ).

ПРЕДСТАВЉЕН НА ПАРАДИ

ДРАГАН Лукач, министар унутрашњих послова РС, изјавио је недавно да је оклопно возило "деспот" први пут представљено 9. јануара на паради поводом Дана Републике Српске, али и најавио да ће већ на наредној паради учествовати и већи број тих возила. Према његовим речима, након испоруке ова прва два возила, биће направљен уговор МУП и ТРБ о испоруци још возила, која ће користити припадници МУП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације