Представници удружења грађана потписали су са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем уговоре о суфинасирању 27 пројеката омладинских и других удружења и невладиних организација, за чију релизацију је из градске касе издвојено 48.300 КМ.

Истичући значај раног отривања дијабетeса, Сандра Милошевић из Удружења "Дијабета", захвала се Комисији која је на основу Јавног огласа за финансирање пројеката удружења грађана препознала њихов пројекат као друштвено користан.

- Новац смо добили за пројекат "Стоп дијабетeсу", који је базиран на превентивним прегледима, који су изузетно битни. На тај начин болест можемо открити на вријеме и ставити је под контролу. Новац ћемо користити за организовање пунктова у месним заједницама, школама, трговима, у парку, на коме ће грађани моћи обавити бесплатне прегледе - нагласила је представница "Дијабете".

Прочитајте још - Кинески пројекти нису спорни!

За пројекте три омладинска удружења издвојено је укупно 4.900 конвертибилних марака, док је за потребе преосталих 24 удружења издвојено 43.400 КМ.

- Данас потписујемо уговоре за још 27 пројеката и овом приликом захваљујем удружењима која својим пројектим идејама помажу да наша сарадња са суграђанима буде боља и квалитетнија. У сваком сегменту друштва у ком ова удружења делују суграђани су све задовољнији. Жао ми је што немамо могућности да повећамо износе средстава која им додељујемо, али они својим волонтерским радом ипак постижу одличне резултате - истакао је градоначелник Мићо Мићић.

Фото В. Митрић

За суфинансирање пројектних приједлога ове године из градског буџета издвојено је укупно 490.400 КМ, док је 130.000КМ намењено финансирању програма рада удружења од општег интереса за Град Бијељина.