"Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднели су извештај Републичком тужилаштву, Посебно одељење за сузбијање корупције и организованог и најтежих облика привредног криминала против лица иницијала Ж.К., Е.Б. и Б.Ђ. због постојања основа сумње да су 22.04.2019.године око 22:30 часова у месту Гламочани, општина Лакташи, извршили кривично дело „Тешко убиство“ на штету Славише Крунића и Жарка Павловића и кривично дело „Тешко убиство“ у вези са кривичним делом „Покушај“, на штету лица Горана Илића", наводи се у саопштењу МУП-а РС.


Даље се наводи да је кривично дело извршено на начин што су извршиоци по претходном планирању и договору, употребом ватреног оружја, живота лишили Славишу Крунића из Бањалуке и Жарка Павловића са Пала, те нанели тешке телесне повреде опасне по живот Горану Илићу из Бањалуке.


"Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима других полицијских управа МУП-а РС и Специјалном антитерористичком јединицом, а под надзором Републичког јавног тужилаштва Републике Српске јуче, 23.04.2018. године су извршили су увиђај на лицу места извршења кривичног дела, након чега је приведено и саслушано више десетина лица, извршено је више претреса непокретне и покретне имовине код осумњичених лица, којом приликом је пронађено и одузето више предмета који могу послужити у даљем кривичном поступку", наведено је у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Осумњичени за убиство Крунића био заустављен у Дервенти


Осумњичени Жељко Ковачевић је смртно страдао на лицу места извршења кривичног дела, док је осумњичени Емилио Балдо, који је лишен слободе, у среду спроведен у Републичко тужилаштво.


Осумњичени Бенеди Ђукановић из Бањалуке још је у бекству и за њим полиција активно трага, а расписана је и потерница.


Према сазнањима АТВ-а, Горан Милановић који је у уторак приведен је пуштен, јер није директан извршилац па се његово име није нашло у полицијском извештају.

(atvbl.com)