ЗОРАН Милошевић (28), из села Загони, код Братунца, ухапшен је због сумње да је убио свог петомесечног сина! Први резултати истраге указују да је он, у налету беса, беби нанео повреде главе бацивши је на кауч. И поред напора лекара, несрећна беба је убрзо преминула у болници. Током саслушања у полицији и тужилаштву, Милошевић, који има психичких проблема, наводно је признао злочин, тврдећи да је сина бацио јер га је иритирало његово плакање.

Прочитајте још: Умрла беба коју је отац бацио

- Обдукцијом је утврђено да је смрт детета била насилна. Радило се о удару у леви темени део главе, а имао је сломљену и леву ногу. Повреде су највероватније настале услед бацања и дете је одређено време било у коми и подлегло је од повреда главе - рекао је специјалиста судске медицине др Зденко Цирхлаж који је урадио обдукцију.

Прочитајте још:Отац повредио бебу

ТЕЖАК ЖИВОТ ПОЗНАНИЦИ Зорана Милошевића причају да је он живео од социјалне помоћи, а иако радно неспособан, радио је одређене сезонске послове. - Имао је веома тежак живот. Отац му је погинуо у рату, а мајка га је напустила када је био мали. Живео је с баком, која је умрла. Касније је сезонски радио, извлачио дрва из шуме, а повремено би радио с путујућим луна парком, на рингишпилу и слично. О њему је рачуна водио стриц, који му је и био старатељ - кажу мештани Загона.

Портпарол ПУ Зворник Миљан Бобар каже да се злочин догодио 24. марта ове године. Полицију су о свему обавестили лекари Дома здравља у Братунцу након што је беба примљена у Хитну помоћ.

- Због тежине повреда дете је пребачено у зворничку болницу, а потом у УКЦ Тузла. У међувремену, здравствено стање се погоршало и беба је недавно преминула у Тузли. Због сумње да је убио дете, полицијски службеници ухапсили су оца З. М. - рекао је Бобар.

Након криминалистичке обраде осумњичени Милошевић је предат Окружном јавном тужилаштву у Бијељини (на слици) које му је предложило једномесечни притвор због сумње да је починио кривично дело тешко убиство.

У Тужилаштву наводе да ће Милошевић бити подвргнут психијатријском вештачењу како би се утврдило да ли је у тренутку злочина био урачунљив.

- Ради се о особи која није психички стабилна. Због тога му је одузета радна способност, а имао је и старатеља који се о њему бринуо. Живео је у ванбрачној заједници са девојком, мајком страдалог детета, која такође има озбиљних здравствених проблема због којих се налази на лечењу у Психијатријској клиници на Сокоцу - рекао је главни тужилац ОЈТ Бијељина Новак Ковачевић.

Мештани села Загони кажу да су остали шокирани сазнањем да је беба преминула. Појашњавају да су сви чули да је дете у болници, али нико није знао због чега.

- Та породица је тежак социјални случај. Имали су старатеља и то није био добар дом за било које дете. Живели су у веома лошим условима, на рубу егзистенције - причају мештани.