ОТАЦ УСМРТИО ПЕТОМЕСЕЧНОГ СИНА: Убио сам бебу јер ме нервирао плач

О. МАТАВУЉ

17. 04. 2019. у 10:54

ОТАЦ УСМРТИО ПЕТОМЕСЕЧНОГ СИНА: Убио сам бебу јер ме нервирао плач

Фото В. Данчић

Зоран Милошевић (28) из села Загони у налету беса, беби нанео повреде главе бацивши је на кауч. Има психичких проблема

ЗОРАН Милошевић (28), из села Загони, код Братунца, ухапшен је због сумње да је убио свог петомесечног сина! Први резултати истраге указују да је он, у налету беса, беби нанео повреде главе бацивши је на кауч. И поред напора лекара, несрећна беба је убрзо преминула у болници. Током саслушања у полицији и тужилаштву, Милошевић, који има психичких проблема, наводно је признао злочин, тврдећи да је сина бацио јер га је иритирало његово плакање.

Прочитајте још: Умрла беба коју је отац бацио

- Обдукцијом је утврђено да је смрт детета била насилна. Радило се о удару у леви темени део главе, а имао је сломљену и леву ногу. Повреде су највероватније настале услед бацања и дете је одређено време било у коми и подлегло је од повреда главе - рекао је специјалиста судске медицине др Зденко Цирхлаж који је урадио обдукцију.

Прочитајте још:Отац повредио бебу

ТЕЖАК ЖИВОТ ПОЗНАНИЦИ Зорана Милошевића причају да је он живео од социјалне помоћи, а иако радно неспособан, радио је одређене сезонске послове. - Имао је веома тежак живот. Отац му је погинуо у рату, а мајка га је напустила када је био мали. Живео је с баком, која је умрла. Касније је сезонски радио, извлачио дрва из шуме, а повремено би радио с путујућим луна парком, на рингишпилу и слично. О њему је рачуна водио стриц, који му је и био старатељ - кажу мештани Загона.

Портпарол ПУ Зворник Миљан Бобар каже да се злочин догодио 24. марта ове године. Полицију су о свему обавестили лекари Дома здравља у Братунцу након што је беба примљена у Хитну помоћ.

- Због тежине повреда дете је пребачено у зворничку болницу, а потом у УКЦ Тузла. У међувремену, здравствено стање се погоршало и беба је недавно преминула у Тузли. Због сумње да је убио дете, полицијски службеници ухапсили су оца З. М. - рекао је Бобар.

Након криминалистичке обраде осумњичени Милошевић је предат Окружном јавном тужилаштву у Бијељини (на слици) које му је предложило једномесечни притвор због сумње да је починио кривично дело тешко убиство.

У Тужилаштву наводе да ће Милошевић бити подвргнут психијатријском вештачењу како би се утврдило да ли је у тренутку злочина био урачунљив.

- Ради се о особи која није психички стабилна. Због тога му је одузета радна способност, а имао је и старатеља који се о њему бринуо. Живео је у ванбрачној заједници са девојком, мајком страдалог детета, која такође има озбиљних здравствених проблема због којих се налази на лечењу у Психијатријској клиници на Сокоцу - рекао је главни тужилац ОЈТ Бијељина Новак Ковачевић.

Мештани села Загони кажу да су остали шокирани сазнањем да је беба преминула. Појашњавају да су сви чули да је дете у болници, али нико није знао због чега.

- Та породица је тежак социјални случај. Имали су старатеља и то није био добар дом за било које дете. Живели су у веома лошим условима, на рубу егзистенције - причају мештани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Galla

18.04.2019. 11:22

Ne razumem, kako su socijalne sluzbe dali dete ocu i majci koji su teski psihijatrijski bolesnici?! Plus, oni koriste medikamente koji menjaju licnost i ponasanje....Celo drustvo je u krizi, gde su bili baba i deda da pomognu u odgajanju bebice? Svi su okrenili ledja i zatvorili oci! Odista, zao mi je nesrecne bebice....