Туристичка организација Републике Српске представиће понуду и програме најатрактивнијих дестинација Српске на Сајму одмора у Бриселу (Holiday Fair-Brussels), који је почео у четвртак и трајаће до недеље, 10. фебруара. Наступ Туристичке организације Српске на овом сајму организован је у сарањи са Представништвом Српске у Бриселу.


На овом сајму ће са понудом Туристичке организације Српске бити представљен и Здравствено-туристички центар "Бања Врућица" из Теслића, те "Цептер паспорт", као једна од водећих туристичких агенција у Српској, која посебно ради програме рецептивног туризма.


- Представништво Српске у Бриселу је у сарадњи са Туристичком организацијом Српске у претходних неколико година остварило успешну сарадњу са туристичким операторима из земаља Бенелукса с циљем промоције и дистрибуције аранжмана на овом активном и интересантном тржишту, саопштено је из Туристичке организације Републике Српске.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сеоски туризам шанса Српске


У саопштењу је наведено да су у том смислу реализоване и посете тур-оператора са поменутог тржишта највећим туристичким центрима Српске попут Бањалуке, Требиња, Јахорине, Вишеграда, али су реализоване и директне промотивне активности путем промоције у медијима, те аутдор /оутдоор/ промоција на овом тржишту.

- Српска има шта да понуди туристима са ових простора, посебно у сегменту авантуристичког, етно и бањског туризма. Осим квалитета услуга, један од адута домаће угоститељске индустрије је и конкурентост у цени. Велика предност од прошле године је и директна авио-линија Бањалука-Брисел компаније „Рајанер“, која ово тржиште директно повезује са Српском, истакнуто је у саопштењу.

Посетиоци из готово свих земаља моћи ће да истраже туристичку и гастрономску понуду Републике Српске на њеном изложбеном простору.