У СРПСКОЈ демократској странци (СДС) настављају се обрачуни са неистомишљеницима руководства партије. Последњи који је искључен из СДС је Обрен Петровић, градоначелник Добоја, односно бастиона СДС, како демократе називају своје упориште у Добоју. Петровић је искључен из СДС јер се залаже за сарадњу са СНСД у парламенту БиХ и то је још једном отворено рекао након састанка са председником РС Милорадом Додиком, у уторак у Добоју.

С обзиром на ставове, изнете у јавности, а који нису у складу са званичном политиком странке, Обрен Петровић више није члан СДС, изјавио је председник СДС Вукота Говедарица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
''НОВОСТИ'' САЗНАЈУ: Јеринић нови лидер СДС?

Он је позвао одговорне и поштене чланове и симпатизере СДС у Добоју да се што пре организују и сачувају странку од мешетара и трговаца.

- СДС у Добоју не сме да изгуби на тежини и треба да се врати оној политици и путу који је водио сада покојни Бранислав Гарић. Заједно ћемо пребродити и ове тешке дане тако што нећемо дозволити да нас неодговорни појединци јефтино продају и изручују онима који хоће да СДС нестане - поручио је председник СДС.

Истакао је да ће се органи странке ускоро изјаснити о свим отвореним питањима и да ће СДС из овога изаћи заједно, чвршћи и јачи, без обзира на одлазак појединаца којима очито и није било место у СДС.

Члан Главног одбора СДС Милован Бјелица потврдио је да комплетно руководство СДС треба да поднесе оставку због лоших изборних резултата на протеклим изборима.

- Главни одбор СДС треба да преузме организацију спровођења унутарстраначких избора и да води активности из своје надлежности и оне које се тичу имплементације изборних резултата - истиче Бјелица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Добојски СДС уз победнике избора!

УНУТРАШЊА СТВАР СТРАНКЕ

МИЛОРАД Додик рекао је да је искључење Обрена Петровића из СДС унутрашња ствар те странке и да он нема никакву везу са тим.

- Ако има везе, отићи ћу сутра у Гацко па нека искључе и председника СДС Вукоту Говедарицу - рекао је Додик и напоменуо да је са Петровићем договорено и да се два посланика СДС из Добоја прикључе већини у НС, коју предводи СНСД.