Бијељинска болница за углед!

В. МИТРИЋ

16. 07. 2018. у 11:15

Пет година откако је Семберија добила нову, савремену здравствену установу. Хоспитализовано 75.000 пацијената, оперисано 20.000 и рођено 4.500 беба

Бијељинска болница за углед!

Интерно одељење болнице / Фото Б.М.

ЗА пет година рада у новој бијељинској болници прегледано је у поликлиници око 700.000 пацијената, хоспитализовано око 75.000, урађено 20.000 операција из различитих хирурршких области, и рођено је 4.500 беба - каже професор др Синиша Максимовић, директор Опште болнице "Свети врачеви".

Од септембра 2014. године у болници названој популарно "Српски Хјустон" у Семберији ради и савремена ангио-сала која пружа најсавременију здравствену заштиту становницима Семберије и РС. У првој години рада ангио-сале збринуто је око 600 пацијента и урађено 750 процедура.

- Данас се у ангио-сали ураде интервенције на крвним судовима срца код 900 пацијената и више од 1.200 процедура - додаје Максимовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Bolnice u RS pod infuzijom

Ново здање болнице, како је још на отварању рекао председник РС, Милорад Додик, поред осталог, је "заједничко дело свих нас и наш заједнички успех".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Doboj: Poslao opomenu i za svoj dug!

У 2015. години је на Светски дан борбе против дијабетеса у болници "Свети Врачеви" у Бијељини отворен Центар за едукацију деце оболеле од дијабетеса, чији је циљ унапређење лечења и превенција компликација ове тешке болести од које у регији болује 50 деце.

У 2016. први пут у болници је урађена реконструктивна операција пигментне промене у носу код дечака од четири године. Операцију је урадио директор Института за мајку и дете у Београду и дечји хирург др Радоје Симић.

- Задивљен сам како Болница у Бијељини изгледа, у врло много сегмената је и боља од многих болница у Београду, све је савремено, а оно што је најбитније и у шта сам се уверио је да особље зна да рукује том опремом и да је примени у лечењу деце - рекао је др Симић.

У 2017. у болници је први пут урађена компликована процедура отварања коронарне артерије коју је извео светски признат интервентни кардиолог професор др Синиша Стојковић из Београда.

РАДИ 136 ЛЕКАРА

У БОЛНИЦИ је запослено 560 радника различитих профила, од медицинских сестара, лабораната, рендген техничара, медицинских техничара, до радника запослених у техничкој и административној служби. У болници ради 136 лекара - доктора наука, магистара медицинских наука, субспецијалиста, специјалиста и лекара на специјализацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)