Градишки планинар освојио Монблан!

В. Н.

23. 07. 2015. у 13:20

У општини Градишка организован пријем за планинара Игора Милошева. На "врху Европе" са седам колега из Бањалуке, Приједора и Оџака

Градишки планинар освојио Монблан!

Игор Милошев на "врху Европе"

ГРАДИШКИ планинар Игор Милошев, који се протекле недеље попео на највиши врх западне Европе - Монблан, дочекан је у згради општине као драги гост. Начелник Зоран Латиновић примио га је у среду, захваливши му што и на овај начин промовише њихову општину.

Милошев, који је и секретар Спортског планинарског друштва "Патрија" из Градишке, пењао се на 4.810 метара високи Монблан са још седам чланова планинарске експедиције из Бањалуке, Приједора и Оџака. Он се захвалио општини Градишка, која је подржала успон на Мон Блан, као и све активности "Патрије".

Припреме за овај успон, рекао је Милошев, трајале су два месеца, а да пробни успон имали су два дана раније на Гран парадизо, врх који већини планинара служи као припрема пред успон на "врх Европе".

- Сам успон на највиши врх западне Европе и повратак до Шамонија трајали су четири дана. Било је јако напорно, али кад се планинарење воли, ниједан успон не представља велики проблем - нагласио је Милошев и додао да је успон на Мон Блан сан сваког планинара.

Начелник Латиновић честитао је Милошеву за подухват, нагласивши да је општина опредељена да подржава младе људе и спортске колективе.

- Постоји позитивна енергија код свих људи који се баве спортом, који теже да остварују своје спортске, али и животне циљеве - нагласио је Латиновић.


ДОБРА САРАДЊА

НАЧЕЛНИК општине Зоран Латиновић каже да општина има веома добру сарадњу са СПД "Патрија", са којом заједно настоје да промовишу потенцијале планине Козаре за планинарење и остале спортско-рекреативне активности.

Спортско планинарско друштво "Патрија" Градишка има више од 50 чланова и организује успоне на планину Козару и излете у планинске пределе широм региона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације